‹19 Szabadfogású Számítógép kiállítás a C3 Alapítvány szervezésében

2008. december 6 - 2008. december 14.
Kiállítási enteriőr
<19 Szabadfogású Számítógép kiállítás
A C3 Alapítvány szervezésében
2008. december 6-14-ig

A C3 Kulturális és Kommunikációs Központ idén hatodik alkalommal szervezte meg a <19 Szabadfogású Számítógép versenyt, amelyre idén is több száz számítógéppel készített pályaművet küldtek be a 19 év alatti fiatalok. Lehetett nyerni videóval, weblappal, grafikával, programmal és játékkal is, érkezett számítógéppel vezérelt autó, intelligens kerékpáros-ruha, internetes könyvkereső és még sok minden más.

A <19 Szabadfogású Számítógép versenyen idén sem kategóriákban folyt a harc, hiszen fő szempont újra a kreativitás, az érdekes, egyéni gondolatok felvetése és az újszerű megoldások megtalálása volt. A több száz pályamű közül a zsűri díjazott például művészeti alkotásokat (kép, videó), amelyek új technikai eszközök alkalmazását új gondolatok közlésére használták; weboldalakat, amelyek közösségek összetartására alkalmas játékra hívtak; kreatív, gyakorlatias elgondolásokat, amelyek megkönnyítik a mindennapi életet, továbbá szellemes játékokat.

A kiállítás olyan, a 19 év alatti korosztály által készített pályamunkákat mutat be és népszerűsít, amelyek elkészítése során a fiatal alkotók nemcsak a formális számítástechnikai ismereteikre építettek, hanem tudásukat innovatív módon használták fel, alkotásaik újszerű, újító, kreatív gondolkodásról, látásmódról, megfontolásokról tanúskodnak. A díjnyertes pályaművek
ötletesen berendezett térben, hordozható számítógépeken kerülnek bemutatásra vagy – pl. animációk – kivetítésre, illetve
interaktív módon ki is próbálhatók, tesztelhetők (pl. játékok, weboldalak).

A 17 díjnyertes pályamunka mellett külföldi társrendezvények díjazott alkotásai is megtekinthetőek, így a látogatók össze tudják mérni a hazai, illetve az európai műveket, amely által teljesebb kép alakulhat ki a fiatalokban rejlő lehetőségekről, tehetségről. Az osztrák Ars Electronica U19 eseménye, a német Medienkulturzentrum MB21 fesztiválja és a svájci bugnplay.ch rendezvénye mutatkozik be a kiállítás keretében.

Iratkozzon fel
HÍRLEVELÜNKRE!