Családi Délelőtt: Bátran a színekkel!

Ludwig Stúdió, 2. emelet
2011. január 15. 10.30 - 12.30
© Glódi Balázs
Kreatív, alkotó gyermekfoglalkozás a Ludwig Múzeum Félreérthetetlen mondatok című gyűjteményi kiállításához kapcsolódóan.

A világban vannak nagyon színes és szinte színtelen dolgok. A hóval beborított város, a ködös táj csak árnyalatnyi különbséget mutat, lehet hogy valakinek színtelenek, unalmasak. De vannak nagyon színes dolgok, amelyek konkrét színekkel rendelkeznek, tudjuk hogy a tó vize kék, a banán sárga, a szén fekete. Nehezen hisszük el ha valaki azt állítja, hogy az tó vize fekete, a banán kék és a szén sárga. Ezek a színek erős érzésekkel töltenek el minket és tudjuk melyiket hol keressük!

A mostani foglalkozáson bármi lehetséges, ami a színekkel kapcsolatos! Egy mese segítségével belekerülünk egy színtelen város történetébe, amelyet szinte magunk előtt láthatunk a kiállítótérben Jovánovics György hófehér, érzékeny, alig észrevehető árnyalatbeli különbségeket mutató Relief című művét nézve. Majd megbeszéljük, mi is az a relief, és a világ színeinek föltérképezése után, a gyermekstúdióban mi is elkészítjük saját városunkat, amelyben kedvünkre újraszínezhetjük a világot!


A program 10:30-kor kezdődik, és három egységből áll. Mivel a foglalkozás részei összefüggnek és egymásra épülnek, kérjük a kedves érdeklődőket, hogy legkésőbb 11 óráig érkezzenek meg.


Helyszín:
3. emeleti kiállítótér
Ludwig Stúdió
Kapcsolódó kiállítások
Félreérthetetlen mondatok. Az újragondolt gyűjtemény 2010. május 26.

 

Iratkozzon fel
HÍRLEVELÜNKRE!