Integrált Családi Délelőtt: Bátran a színekkel!

2011. január 15. 10.30 - 12.30
© Végel Dániel
A Ludwig Múzeum új kezdeményezése, az Integrált Családi Délelőtt kreatív, alkotó gyermekfoglalkozás megértési nehézséggel élő (Down szindrómás, autista, oxigénhiánnyal született stb.) óvodás, alsó tagozatos gyermekek és szüleik, kísérőik részére, a múzeum gyűjteményi kiállításához kapcsolódóan.

A program havonta kétszer, szombatonként 10:30 és 12:30 között jelentkezik, a heti rendszerességgel működő Családi Délelőttel párhuzamosan. A foglalkozást havi egy alkalommal külön teremben, csak megértési nehézséggel élő gyermekek részére szervezzük, a másik alkalommal pedig a Családi Délelőtt résztvevőivel közösen tartjuk.

Bátran a színekkel!

A világban vannak nagyon színes és szinte színtelen dolgok. A hóval beborított város, a ködös táj csak árnyalatnyi különbséget mutat, ami lehet, hogy valakinek színtelen, unalmas. De vannak nagyon színes dolgok, amelyek konkrét színekkel rendelkeznek: tudjuk, hogy a tó vize kék, a banán sárga, a szén fekete. Nehezen hisszük el, ha valaki azt állítja, hogy a tó vize fekete, a banán kék és a szén sárga. Ezek a színek erős érzésekkel töltenek el minket, és tudjuk, melyiket hol keressük.

Ezen a foglalkozáson bármi lehetséges, ami a színekkel kapcsolatos! Egy mese segítségével belekerülünk egy színtelen város történetébe, amelyet szinte magunk előtt láthatunk a kiállítótérben Jovánovics György hófehér, érzékeny, alig észrevehető árnyalatbeli különbségeket mutató Relief című alkotását nézve. A kiállítótérbe csoportosan érkezünk, megtanuljuk, milyen szabályokat kell betartanunk az ottlétünk alatt. Majd képek segítségével megbeszéljük, mi minden lehet egy városban (milyen típusú épületek, utak stb.) és a világ színeinek föltérképezése után (megbeszéljük, jellemzően mi milyen színű a világban), a gyermekstúdióban mi is elkészítjük saját relief városunkat, amelyben kedvünkre újra színezhetjük a világot.

A program 10:30-kor kezdődik, és három egységből áll. Mivel a foglalkozás részei összefüggnek és egymásra épülnek, kérjük a kedves érdeklődőket, hogy pontosan érkezzenek meg.

A programra előzetes bejelentkezés szükséges az alábbi e-mail címen: integraltcsaladi@ludwigmuseum.hu

Egy alkalommal legfeljebb 6 megértési nehézséggel élő gyermeket és szüleiket tudjuk fogadni.
Kapcsolódó kiállítások
Félreérthetetlen mondatok. Az újragondolt gyűjtemény 2010. május 26.

 

Iratkozzon fel
HÍRLEVELÜNKRE!