Art&Wine Lovers Club 5.0
„And the Beat Goes On”

Kiállítótér, 1. emelet
2013. november 12. 18.30 - 21.30
Helló Beatnikek!
Időutazásra hívunk Benneteket exkluzív tárlatvezetéssel és Miklós Csabi boraival a Beat-nemzedék/Allen Ginsberg kiállításon!
2013. november 12., kedd, 18.30-21.30


A Ludwig Múzeum ART & WINE LOVERS CLUB rendezvénye ötödik alkalommal vár Titeket exkluzív tárlatvezetéssel és borkóstolóval - ezúttal a Beat-nemzedék/Allen Ginsberg c. új, időszaki kiállításon. Budapestre hozzuk a beatnikek New York-ját, megidézzük együtt Molochot, és végigmegyünk a 67-es úton - mindezt vizuális-akusztikus-pszichedelikus módon… Az időutazásban Miklós Csabi móri „beat-borász” tüzes fehérborai (www.mikloscsabi.com) segítenek minket.

Az Allen Ginsberg munkássága és személyisége köré épített virtuális, multimédiás kiállítás betekintést nyújt a beat-nemzedék legendás történetébe, amely az 1940-es években vette kezdetét New Yorkban és San Franciscóban, és amely aztán különféle formában futótűzként terjedt el világszerte. A kiállítás anyagát performansz-felvételek, filmek (köztük olyan klasszikusok, mint a Pull me Daisy), szövegek, fényképek, riportok, kézirat-reprodukciók és eddig még nem publikált dokumentumok alkotják. Az Allen Ginsberg, Jack Kerouac és William Burroughs írásaival jelentkező generáció új nyelvet és életformát vezetett be a második világháború után, és máig érvényes költői víziót alkotott a világról. A kiállítás része Jean-Jacques Lebel egy korábban még be nem mutatott, Párizsban forgatott interjúja is Ginsberggel.

„Nem egy klasszikus értelemben vett kiállítást láthatunk itt, a falakon sorakozó műtárgyakkal. Ez inkább vizuális és akusztikus antológia: élményszerűen megtapasztalhatunk egy vetített képekkel teli fantasztikus világot, s virtuálisan bebarangolhatjuk a második világháború alatt New York-ban kibontakozó, majd 1955-től világszerte elterjedt jelentős multikulturális mozgalmat. A feltérképezésében segítőnk és vezetőnk Allen Ginsberg költő, a beat-nemzedék alapítóatyja és nagy hatású alakja, aki megismertet minket közös barátainkkal – akiket időről időre lefotózott –, de mindenekelőtt bemutatja munkásságukat. S teszi mindezt úgy, hogy rávilágít személyiségük egyedi, egyéni vonásaira.”(Jean-Jacques Lebel, kurátor, 2013 áprilisa)


PROGRAM

18.00-18.30 Érkezés, regisztráció és jegyvásárlás a múzeum infópultjában

18.30-19.30 Megnyitó, exkluzív tárlatvezetés

19.30-21.30 Miklós Csabi borkóstoló és falatkák
A borkóstoló tételei:
Marylin Mórról királyleányka 2012’
Gimme Mór ezerjó 2012’
Mór 2012’

21.30 Játék: tombolasorsolás értékes nyereményekkel!


Az Art&Wine Lovers Club programjának ára 2800 Ft, amelyből kedvezmény nem érvényesíthető!
A programra előzetes regisztráció szükséges a demok.nora@ludwigmuseum.hu e-mail címen legkésőbb november 11-ig!

Támogatók:
Miklós Csabi
Kapcsolódó kiállítások
Beat-nemzedék / Allen Ginsberg 2013. november 9.

 

Iratkozzon fel
HÍRLEVELÜNKRE!