Kill Your Darlings vetítés a Toldi Moziban
„Angel-headed hipsters” – The Beat Generation Party

2013. november 13. 20.00 -
“Láttam nemzedékem legjobb elméit az őrület romjaiban... angyalfejű hipsztereket égve az éjszaka gépezetében...” (Allen Ginsberg: Üvöltés)

Míg a Ludwig Múzeum aktuális kiállítása azt mutatja be, hogy a Beat-nemzedék, hogyan forgatta fel az ’50-es ’60-as évek Amerikájának irodalmi-, kulturális- és közéletét, addig a Budapesten most először látható, idei fesztivál kedvenc Kill Your Darlings c. mozifilm annak ás a mélyére, hogy milyen események vezettek Ginsberg, Burroughs és Kerouac szétválaszthatatlan barátságához. A Daniel Radcliffe (pl. a Harry Potter széria főszereplője) által megformált Allen Ginsberg szemüvegén keresztül nyerünk betekintést a Columbia Egyetem vad bulijaiba, az irodalmi klubok világába, az első homoerotikus kalandokba, miközben egy misztikus - és valóban megtörtént - gyilkosság története is kibontakozik. A film után friss magyar zenekarok segítenek megmerítkezni a mai beat-életérzésben.

Program:
20.00 Kill Your Darlings (r. John Krokidas, 104 perc, magyar felirattal) vetítés

Limitált férőhely 200 vendég részére: az előadás látogatásához ingyenes helyjegy megváltása szükséges a Toldi Mozi jegypénztárában (telefon: +36 1 472 0397).

utána a Toldi Klubban:

22.00 Szabó Benedek és a Galaxisok
A Kapuzárási piknikkel az idei év egyik legjobb lemezét jegyző Szabó Benedek (Zombie Girlfriend) vezette Galaxisok intim, közérzeti popzenéje arra keresi a választ, milyen is ma huszonévesként élni Budapesten, közben egy egész korosztály szorongásait, félelmeit és vágyait mutatja be.

23.00 Mayberian Sanskülotts
Az egyre népszerűbb budapesti klubzenekar lo-fi-s elektronikája és akusztikus csináld magad popja mögött gyakran megcsillan a 80-as évek magyar underground hangzása. A készülő harmadik lemezről is biztosan játszanak majd.

A koncertek után zárásig Psycho Galore DJ’s

Minden program ingyenes

Időpont: 2013. november 13. szerda, 20.00
Hely: Toldi Mozi
1054 Budapest
Bajcsy-Zsilinszky út 36-38.
Facebook esemény: http://www.facebook.com/events/231172240374994/

A Ludwig Múzeum - Kortárs Művészeti Múzeum Allen Ginsberg / Beat-nemzedék c. multimédiás kiállítása 2014. január 12-ig látogatható.
További információ: http://www.lumu.hu/UGins

Kill Your Darlings:
http://www.sonyclassics.com/killyourdarlings/
http://www.facebook.com/KillYourDarlingsFilm

Szabó Benedek és a Galaxisok:
http://www.facebook.com/kapuzarasipiknik
http://szabobenedek.bandcamp.com/

Mayberian Sanskülotts:
http://www.facebook.com/mayberian
http://mayberian.bandcamp.com/

Psycho Galore DJ’s:
https://www.facebook.com/PsychoGalore
Kapcsolódó kiállítások
Beat-nemzedék / Allen Ginsberg 2013. november 9.

 

Iratkozzon fel
HÍRLEVELÜNKRE!