Családi Délelőtt: Szivárványos busszal a felhők alatt

Kiállítótér, 3. emelet
2013. november 16. 10.30 - 12.30
Alkotó gyermekfoglalkozás a Ludwig Múzeum Beat-nemzedék / Allen Ginsberg és gyűjteményi kiállításához kapcsolódóan

Amikor kirándulunk, vagy egy kiadós futkározás után, nagyon jól esik a fűben elfeküdni, és nézni ahogy az égen a felhők vonulnak. Hosszú-hosszú, végeláthatatlan sorokban. Sok minden eszünkbe jut ilyenkor: milyen tágas a világ, milyen kicsik vagyunk mi emberek, és mennyire gyönyörű a természet!
Ezen a foglalkozáson Geoffrey Hendricks Én létrám című művéből kiindulva beszélünk érdekes jelekről, amiket a hippik használtak, akiknek elveit a mi művészünk is vallotta. Ők azok, akik vidámra festett buszaikkal sokat utaztak, majd a szabad ég alatt letelepedve hosszasan nézték az égboltot, álmodoztak, képzelődtek a felhők formáiról. Hirdették a békét, a szeretetet, és ezen gondolataikhoz vizuális formákat is találtak. Megismerjük az általuk készített jeleket, majd mindenki elkészít egy saját kis buszt, amit a megismert formákkal és vidám színekkel díszíthet. Közben pedig meghallgatjuk, milyen zenéket hallgattak ők.


A gyerekek olyan ruhában jöjjenek, amiben kényelmesen tudnak alkotni, és nem sajnálják a szülők, ha az alkotás nyomai rajta maradnak!

A részvételi szándékot, kérjük, jelezzék a programot megelőző napon 17.00 óráig a farkas.rita@ludwigmuseum.hu e-mail címen! A foglalkozáson maximum 26 gyermeket tudunk fogadni.
Ha elfelejtett regisztrálni, szombat reggel 10:00-10:30 között érdeklődjön a jegypénztárban (06-1 555-3454) a szabad helyekről.

Amíg a gyerekek alkotnak, szüleik tárlatvezetésen fedezhetik fel a Beat-nemzedék / Allen Ginsberg c. kiállítást.
A Családi Délelőtt 10.30-kor kezdődik, és három egységből áll. Mivel a foglalkozás részei összefüggnek és egymásra épülnek, kérjük a kedves érdeklődőket, hogy 10.30-ig érkezzenek meg.
A Családi Délelőttre érvényes programjegy ára 600 Ft/fő.
Kapcsolódó kiállítások
Beat-nemzedék / Allen Ginsberg 2013. november 9.

 

Iratkozzon fel
HÍRLEVELÜNKRE!