PED.KEDD - Művészetpedagógiai műhely - Évnyitó

Kiállítótér, 1. emelet
2014. szeptember 16. 14.00 - 18.00
El-Hassan Róza: R. a túlnépesedésről gondolkodik, 1999-2003. Fotó: evn collection, Maria Enzersdorf, Austria; © Jens Preusse for evn collection
A Ludwig Módszertani Központ* programja

A program két nagyobb részből áll. Az elsőben részben a [csend] - Egy Holokauszt-kiállítás, míg a másodikban a Csodálatos rendszer - Tolvaly Ernő retrospektív kiállítás kerül bemutatásra.

Részletes program:

14.00 -15.00
A [csend] - Egy Holokauszt-kiállítás szakmai valamint a kiállításhoz kapcsolódó múzeumpedagógiai program bemutatása Urai Dorottya info mediátor és Hemrik László vezetésével.

15.00 -16.00
Beszélgetés a Holokausztról, előítéletekről és rasszizmusról, illetve pedagógiai megközelítésükről.
Vendégeink: a Zahor Alapítvány munkatársai és Lakatos Erika fotóművész
A beszélgetést vezeti: Hemrik László

16.00 -16.30
A Csodálatos rendszer – Tolvaly Ernő retrospektív kiállításhoz kapcsolódó múzeumpedagógiai program bemutatása Üveges Krisztina kurátor és Pásti Katalin múzeumpedagógus vezetésével.

16.30-17.00
Beszélgetés a művész volt tanítványaival Tolvaly személyiségéről és művészetpedagógiai tevékenységéről.
A beszélgetést vezeti: Üveges Krisztina kurátor és Pásti Katalin múzeumpedagógus

17.00-18.00
Workshop: Tolvaly Ernő műveihez kapcsolódóan a művész volt tanítványai, Bóbics Diána, Horváth Anna, Könyvásó László és Szentgróti Dávid képzőművészek - tartanak alkotó programot.


A program pedagógusoknak és egyetemi hallgatóknak ingyenes.

Részvételi szándékát, kérjük, jelezze előre a muzeumpedagogia@ludwigmuseum.hu e-mail címen.


*A Ludwig Módszertani Központ (LMK) fogja össze, koordinálja és valósítja meg a Ludwig Múzeum – Kortárs Művészeti Múzeumnak, mint országos szakmúzeumnak az egyik alapfeladatát, miszerint országos módszertani központként is tevékenykedik. Tevékenységének központjában a muzeológia, a kurátori munka, a múzeumi kommunikáció és marketing, valamint a múzeumpedagógia áll. Az LMK a múzeum szervezeti keretei között szakmai programokat szervez (témanapok, szakmai tárlatvezetések, továbbképzések, konferenciák stb.), támogatja a Ludwig Múzeum gyakornoki és önkéntes programját, kapcsolatot tart egyetemekkel, iskolákkal, szakmai szervezetekkel, s velük közös (nemzetközi) projekteket dolgoz ki és valósít meg.
Kapcsolódó kiállítások
[csend] – Egy Holokauszt-kiállítás 2014. július 11.

 

Iratkozzon fel
HÍRLEVELÜNKRE!