Revolutions_Anarchies_Utopies: some algorithms

Kiállítótér, 2. emelet
2014. december 12. 16.00 -
Manfred Wolff-Plottegg: Kathedrale der Intelligenz, 1991.
Manfred Wolff-Plottegg építészprofesszor előadása

Manfred Wolff-Plottegg gráci származású osztrák építész a Technische Universität Wien Építészet és Design tanszékének vezetője. 1983-ban hozta létre az Architekturbüro Plottegg elnevezésű építészirodáját, az Architektur Algorithmen (1996) és a Hybrid-Architektur & Hyper-Funktionen (2007) c. könyvek szerzője. Szerteágazó tevékenységének középpontjában az új médiumok és az aktuális teóriák gyújtópontján elhelyezkedő építészet áll.

„Anarchia. Utópia. Forradalom: meta-szabály, mely a mindenkori kulturális termelés szabályait dekonstruálja és új algoritmusokkal helyettesíti. Ez a fejlődés számos példával alátámasztható Mozarttól John Cage-ig, Alexander Cozens-től a dadaizmusig, az aleatóriától a fraktálokig… Új produktumok csakis a szabály változása által jönnek létre.
Anarchia. Utópia. Forradalom: a paradigmaváltás abban áll, hogy nem maga a produktum, hanem a létrehozásához szükséges eszköz feltalálása és végül az eszköz irányítása áll a középpontban. Eljárások, felsőbbrendű folyamatok, játék a szabályokkal.
Anarchia. Utópia. Forradalom: operatív háttér Martin Kippenbergernél és Jörg Schlicknél, szövegek generálása Peter Weibelnél, szemét és markológép Hans Kupelwiesernél, a számítógép Wolff-Plotteggnél."
Manfred Wolff-Plottegg

Az előadás nyelve angol. A programra való belépés a kiállításra szóló jeggyel ingyenes.

Az esemény támogaótja: Osztrák Kulturális Fórum Budapest
Kapcsolódó kiállítások
Anarchia. Utópia. Forradalom. 2014. október 17.

 

Iratkozzon fel
HÍRLEVELÜNKRE!