Kérdő terek, fénylő tárgyak

Kiállítótér, 2. emelet
2017. február 4. 10.30 - 12.30
Februárban a Családi Délelőttök a Kísértetek és kísérletek - Szűcs Attila festészete című kiállításhoz kapcsolódnak

Szobák, játszóterek, közterek - naponta bejárt részei a világnak, amelyeket a villanylámpa, a kis szekrényen az éjjeli lámpa, vagy a folyton változó erősségű napfény tesz láthatóvá. Bennük pedig a tárgy látható, amelynek felületén a különböző erősségű és minőségű fény teret kap. A valóság és a festészet határának átlépésekor olyan világba kerülünk, ahol ezek a realitások keveredhetnek. Fényt sugározhat a fényt nyelő, élőnek tűnhet a tárgy. És amit a tér sejtet, benned egészül ki. Most játsszunk fénnyel és tárgyakkal a körülöttünk megjelenő térben! Festünk szobát és teret, Szűcs Attila képeiből inspirálódva. Megpróbálunk a festményeinkkel nem mindent elmondani, hogy aki majd megnézi, kapjon lehetőséget a keresésre, a fantáziájának a használatára. És talán fölteszi a kérdést: Hol van ez a szoba? Mi történhet ott ? Mi tud ez a tárgy?

Kérjük, a gyerekek olyan ruhában jöjjenek, amiben kényelmesen tudnak alkotni, és nem sajnálják a szülők, ha az alkotás nyomai rajta maradnak!

A részvételi szándékot, kérjük, a programot megelőző napon 17.00 óráig jelezzék a dabifarkas.rita@ludwigmuseum.hu e-mail címen!

A foglalkozáson maximum 24 gyermeket tudunk fogadni. Ha elfelejtett regisztrálni, szombat reggel 10.00-10.30 között érdeklődjön a jegypénztárban (06 1 555 3454) a szabad helyekről.

Amíg a gyerekek alkotnak, szüleik tárlatvezetésen fedezhetik fel a 2. emeleti Kísértetek és kísérletek - Szűcs Attila festészete című kiállítást.

A Családi Délelőtt 10.30-kor kezdődik és három egységből áll. Mivel a foglalkozás részei összefüggnek és egymásra épülnek, kérjük a kedves érdeklődőket, hogy 10.30-ig érkezzenek meg.

A Családi Délelőttre érvényes programjegy ára 600 Ft/fő.

A Családi Délelőtt februári időpontjai:
2017. február 4., 11., 18., szombat, 10.30-12.30.

Az Integrált Családi Délelőtt februári időpontjai:
2017. február 4.,18., szombat, 10.30-12.30.

Február 4-én a foglalkozás alkotás része az Integrált Családi Délelőtt résztvevőivel közösen zajlik.
Kapcsolódó kiállítások
Kísértetek és kísérletek - Szűcs Attila festészete 2016. december 16.

 

Iratkozzon fel
HÍRLEVELÜNKRE!