Családi szombat: EGY, KÉT, HÁ... ÉS! Pop-tárgyak!

Kiállítótér, 1-3. emelet
2015. október 17. 10.30 - 15.00
A Ludwig Múzeum Családi Délelőttjének rendkívüli kiadása

A múzeum három szintjén, hat helyszínen, különféle foglalkozásokkal várjuk a családokat.
A megértési nehézséggel élő gyermekeket (Down szindrómás, autista, oxigénhiánnyal született stb.) nevelő családokat szintén várjuk erre a napra.

Kérünk mindenkit, hogy jelentkezzen be a családi programra a dabifarkas.rita@ludwigmuseum.hu e-mail címen!

PROGRAM

10:30-11:00 és 11:30-12:00
Óriás lifttel a Ludwigban
A programban résztvevők megismerkedhetnek a múzeum kiállítótereivel, az aktuális időszaki kiállítással, valamint a múzeum műtárgyszállító óriásliftjével. A lift a múzeum alagsorába szállítja a csoportot, ahol a restaurátor műhely és a speciálisan kialakított, korszerű, klimatizált raktárak kerülnek bemutatásra.
Az óriáslift izgalmas utazást biztosít a közönség elől rejtett múzeumi terekbe. A restaurátor műhelyt és a raktárakat két turnusban lehet megnézni, 10:30-tól és 11:00-tól. Látogatóink betekintést nyerhetnek a múzeum gyűjteményének raktáraiba, ahol választ kaphatnak a következő kérdésekre: hogyan tároljuk a műtárgyakat? Mennyi van belőle, és mekkora helyen férnek el? Milyen körülmények szükségesek a műtárgytároláshoz? Miért nincs ablak a raktáron? Mennyi a hőmérséklet és a ki a felelős mindezért? A restaurátor műhelyben pedig a preventív konzerválás rejtelmeibe vezetjük be röviden kedves látogatóinkat.
FIGYELEM!!! Az óriás liftes programra előzetes regisztráció szükséges!
Kérjük, írják meg hány fővel és mely kezdőidőponttal szeretnének részt venni! Jelentkezzen a salgo.viktoria@ludwigmuseum.hu e-mail címen!


12:00-13:00
Kertész leszek? Futár leszek? Kukás leszek?
Lackfi János és Vörös István szórakoztató irodalmi műsora a család minden tagja számára. (Helyszín: 1. emeleti kiállítótér)


10:30 és 15:00 óra között

EGY
Hány tárgy van a tulajdonodban? – Megszámoltad-e már, hogy hány tárgy van a szobádban? Most erről tehetsz egy számadást rajzban! (Helyszín: 1. emeleti kiállítótér)

Tűzhely – Egy pop art műalkotás Claes Oldenburg-tól, amivel a legtöbb gyerek szívesen játszana is. Milyen jó lenne otthonra egy ilyen játéktűzhely! De mi is kerül otthon a tűzhelyekre? Kérlek, próbáld meg felidézni! (Helyszín: 1. emeleti kiállítótér)

Nagy rajzolás – Feküdj le a szőnyegre és nézz föl a plafonra! Ott lebegnek a műtárgyak! Nézd csak! Feledkezz bele! Majd fordulj hasra és rajzold le, amit láttál és azt is, ami eszedbe jutott róla! Ez egy nagy, közös alkotás lesz. (Helyszín: 1. emeleti kiállítótér)


KÉT
Mouse Museum – Tárgyak, tárgyak, tárgyak. Rengeteg tárgy vesz körül minket. Manapság egy óvodásnak több tárgy van a tulajdonában, mint amennyit néhány száz éve egy átlagember egész élete során birtokolt. Felidézünk majd néhányat a legkedvesebb otthoni tárgyaink közül és megpróbáljuk pontosan, de mégis, valahogy máshogy elkészíteni őket. (Helyszín: 2. emelet, külső foglalkoztató terem)

Kalapok – A tárgyaknak sokszor nagyon furcsa formájuk van. Néha nem is tudjuk kitalálni mire való. Most ilyen furcsa formatervezett tárgyaknak kell megkeresned a hétköznapi életből is jól ismert alakú párját! (Helyszín: 2. emeleti kiállítótér)

Óriás rózsa – Készítettél már kis rózsát papírból? Nem könnyű hogy valósághű legyen, de ha rájössz mire kell figyelni, onnantól már nem nehéz. Viszont óriás rózsát készítettél már? Ez már nem lesz egyszerű, de a próbáljuk meg! (Helyszín: 2. emeleti kiállítótér előtti tér)Ludwig bácsi pop art képe – Peter Ludwigot, a Ludwig Múzeum alapítóját sokszor megörökítették a művészek. A pop art felfogásában is készült róla portré. Most készíts te is pop art portrét Péter Ludwigról! Derítsük ki, mitől lesz "pop-os" egy arckép? (Helyszín: 3.emeleti kiállítótér)

Nézz le! – Most csak egy feladatod van: nézz le a 3. emeletről a 2. emeletre és találd ki, milyen formát látsz felülnézetből! Kíváncsi vagyok, kitalálod-e? (Helyszín: 3.emeleti kiállítótér)
Kapcsolódó kiállítások
Ludwig Goes Pop + The East Side Story 2015. október 9.

 

Iratkozzon fel
HÍRLEVELÜNKRE!