MAPS 2017 Médiaművészet megőrzése szimpózium - „Mi a restaurátor feladata?”

Auditórium (Előadóterem), 1. emelet
2017. március 23. - 2017. március 24.
Folytatjuk a párbeszédet a kortárs művészet megőrzéséről, amelyet 2015-ben nemzetközi restaurátorok, művészettörténészek és szakértők bevonásával indítottunk el.

A művészek tobzódnak a naponta szaporodó, új technikai lehetőségekben, és egyre inkább az összetett műtárgyhordozók és a médiaművészet irányába mozdulnak el. Ez állandó kihívást jelent a múzeumi gyűjtés és megőrzés szempontjából, amelyre hosszú távú megoldást kell találnunk. A médiaművészet megőrzésével kapcsolatban, olyan nemzetközi szakemberek tartanak majd előadást, mint a New York-i MoMA, a Londoni TATE, a madridi Reina Sofia, az amszterdami LIMA, vagy a berlini Humboldt egyetem restaurátorai és professzorai. A MAPS 2017 konferencia a problémakör gyakorlati megoldásaira fókuszál, illetve a megőrzés további kérdéseit a Mentés másként... című kiállítás segítségével igyekszünk feltárni.

A korábbi évben a Ludwig Múzeum által kezdeményezett szakmai találkozó "MAPS" folytatásaként ki kell bővíteni a kortárs műtárgyak megőrzésének elméleti és gyakorlati lehetőségeit.

A MAPS 2017 időpontja 2017. március 23-24.

Nemzetközi kortárs restaurátorok, művészettörténészek és szakértők bevonásával a gyakorlati megoldásokra fókuszálva egy workshop alapú találkozó létrehozása szükségszerű.

Egy szakszerű műtárgyvédelmi, digitalizálási, nyilvántartási és dokumentálási stratégia megteremti a műtárgyak megőrzésének hosszú távú feltételeit. Tekintettel arra, hogy az állapotfelmérési és dokumentálási folyamatok adaptálása szükséges folyamat, egy workshop létrehozásához széleskörű szakmai együttműködésre van szükség.

További, részletes információ, regisztráció és jegyinfó a szimpózium honlapján.

 

Iratkozzon fel
HÍRLEVELÜNKRE!