Családi Délelőtt: Mentett látkép

Kiállítótér, 1. emelet
2017. március 25. 10.30 - 12.30
Márciusban a Családi Délelőttök a "Mentés másként…" – Mi marad az újmédia-művészetből? című kiállításhoz kapcsolódnak

Vannak olyan kortárs alkotások, amelyeket ha nem fényképeznek le, vagy nem vesznek föl videóra, akkor csak egyetlen egyszer lehetne látni - amikor az adott műalkotás létrejön. Ilyenek az akció jellegű művek, a performanszok, a térspecifikus installációk, a csoportos esemény jellegű alkotások. Mindezek voltaképpen egyszeri események. A róluk készült fényképeket, videó- vagy hangfelvételeket dokumentációnak nevezzük. A mostani foglalkozáson ezeket a műfajokat járjuk körbe úgy, hogy mi is megvalósítunk egy kisebb akciót, utána pedig olyan alkotást hozunk létre, amely az összes résztvevő egyéni művéből áll össze egy egésszé. Amikor elkészül, akkor lefényképezve, dokumentálva hazaviheted, és így mindenkinek megmarad a műalkotás egészben. Az eredeti műnek viszont csak azt a részletét tudod hazavinni, amit te készítettél. Az alkotáshoz kiindulópontként Várnai Gyulának a kiállításban látható műve, illetve a Ludwig Múzeum ablakán kitekintve elénk táruló látkép szolgál majd.

Kérjük, a gyerekek olyan ruhában jöjjenek, amiben kényelmesen tudnak alkotni, és nem sajnálják a szülők, ha az alkotás nyomai rajta maradnak!

A részvételi szándékot, kérjük, a programot megelőző napon 17.00 óráig jelezzék a dabifarkas.rita@ludwigmuseum.hu e-mail címen!

A foglalkozáson maximum 24 gyermeket tudunk fogadni. Ha elfelejtett regisztrálni, szombat reggel 10.00-10.30 között érdeklődjön a jegypénztárban (06 1 555 3454) a szabad helyekről.

Amíg a gyerekek alkotnak, szüleik tárlatvezetésen fedezhetik fel az 1. emeleti "Mentés másként…" – Mi marad az újmédia-művészetből? című kiállítást.

A Családi Délelőtt 10.30-kor kezdődik és három egységből áll. Mivel a foglalkozás részei összefüggnek és egymásra épülnek, kérjük a kedves érdeklődőket, hogy 10.30-ig érkezzenek meg.

A Családi Délelőttre érvényes programjegy ára 600 Ft/fő.

A Családi Délelőtt időpontjai:
2017. február 25., március 4., 11., 18., 25. szombat, 10.30-12.30.

Az Integrált Családi Délelőtt időpontjai:
2017. március 4.,18., szombat, 10.30-12.30.

Március 18-án a foglalkozás alkotás része az Integrált Családi Délelőtt résztvevőivel közösen zajlik.

 

Iratkozzon fel
HÍRLEVELÜNKRE!