Családi szombat: EGY, KÉT, HÁ... ÉS! GYEREKNAP

Kiállítótér, 1-3. emelet
2017. május 27. 10.30 - 15.00
Miből állok össze én?

A Ludwig Múzeum Családi Délelőttjének rendkívüli kiadása

A múzeum három szintjén, nyolc helyszínen várjuk a családokat különböző foglalkozásokkal.
A megértési nehézséggel élő gyermekeket (Down-szindrómás, autista, oxigénhiánnyal született stb.) nevelő családokat szintén várjuk erre a napra!

Előzetes bejelentkezés a dabifarkas.rita@ludwigmuseum.hu e-mail címen ajánlott!

Részvételi díj: 600 Ft/fő.

PROGRAM

EGY
Gomb Párizsban – Ha arra gondolsz, ki is vagy te, akkor semmiképp sem felejtheted el azokat, akiket nagyon szeretsz, akik nevelnek téged, akik veled nevetnek, akik szeretnek téged. Most keress egy személyt, aki - ha elutaznál valahová egyedül - nagyon hiányozna, és Kismányoki Károly fotósorozata nyomán megtaláljuk a megoldást, hogy ilyen esetben hogyan viheted őt mégis magaddal.
Helyszín: 1. emeleti kiállítótér

Ha fa lennél – A Pécsi Műhely land art-os munkáit szemlélve mintha egy nagy erdőben sétálnánk. A természet, az erdő, a fák erejét mindenki érzi. Ha te fa lehetnél, melyik fafajtát választanád? Próbáld elmondani azt is, hogy miért!
Helyszín: 1. emeleti kiállítótér


KÉT
Lentről, föntről – A fotók rólunk leginkább úgy készülnek, hogy minél jobb, szebb arcunkat mutassák és hogy könnyen felismerhetőek legyünk. De mi van akkor, ha alulról vagy felülről ábrázolnak, fotóznak minket? Akkor felismerhetőek vagyunk-e? Változik-e a legcsinosabb arcunk? Erre a játékra a Gorgona csoport fotópárja inspirál minket.
Helyszín: 2. emeleti kiállítótér

Énkép – Amikor rajzolunk, festünk sokszor rákerülünk a saját képeinkre. Most magunkat fogjuk megrajzolni, megfesteni, de egy másik személy segítségével! Egy az egyben, teljes életnagyságunkban kerülünk a képekre, így elkészítjük magunkról saját énképünket!



Szó-önarckép – Biztos van rólad otthon néhány fotó, talán egy rajz is, amit egy ügyes kezű rokon vagy egy művész készített, de lehet hogy a tesód; és a hűtőre ragasztva őrzitek. Ezek mind olyan képek rólad, amik a külsődet adják vissza. Most egy olyan önarcképet készítünk, amit a szavak jelentései rajzolnak ki és tesznek azzá, aki vagy.
Helyszín: 3.emeleti kiállítótér

Kire ütött ez a gyerek? – Sokszor azt halljuk otthon, hogy hasonlítunk nagyapára vagy pont olyanok vagyunk, mint anya volt kiskorában, de a szemünk a nagybácsira vagy inkább a dédire hasonlít. Mintha sok mindenkiből állnánk össze. Most Zuzanna Janin művéhez kapcsolódva végiggondoljuk, kikből is „állunk” össze mi!
Helyszín: 3.emeleti kiállítótér

Ujjlenyomat-labirintus – Az ujjlenyomatunk az a jegy, ami a ránk egyik jellemzőbb, legegyedibb nyomhagyás. Most ezzel az egyedi jelünkkel ismerkedve készítünk ujjlenyomat-labirintus képet!
Helyszín: 3.emeleti kiállítótér

Mozdulat választás – Ficzek Ferenc mozgóképes alkotásából inspirálódva keressük azokat a mozdulatokat, amiket a legjobban szeretsz, amelyik mozdulat a leginkább te vagy! És ki is próbáljuk őket.

 

Iratkozzon fel
HÍRLEVELÜNKRE!