A Ludwig házhoz megy

Célunk, hogy a kihelyezett múzeumpedagógiai foglalkozásokkal, minél szélesebb körben ismertessük meg a kortárs képzőművészetet, illetve a Ludwig Múzeum kortárs művészeti gyűjteményét.

A Ludwig házhoz megy program keretében jelenleg választható foglalkozások:

Holdból kör, égből kék – mi a csuda is az absztrakt művészet?
A foglalkozáson bemutatjuk, hogyan jönnek létra az „egyszerűsítő”, absztrakt képek, mit jelenthetnek az egyszerű formák, s miért lényegesek a színek a festményeken. Több alkotó-jellegű feladat is szerepel a programban.
ajánlott korosztály: általános iskola alsó- és felső tagozat

A téma az utcán hever… – street art: graffiti, stencil, köztéri akciók
Az utcán megjelenő graffitikat sokféleképpen ítélik meg az emberek: ki vandalizmusnak, ki művészetnek tartja. A foglalkozás célja nem ennek eldöntése, hanem az, hogy beszéljünk, vitatkozzunk róla, s közelebb kerüljünk ehhez a mindenkit érintő vizuális jelenséghez.
ajánlott korosztály: 7-től a 12. évfolyamig

Az optikán túl – fotó- és hiperrealizmus
A huszadik század egyik legnépszerűbb festészeti irányzata versenyre kel a fényképező gép optikájával, objektivitásával. A foglalkozáson megismertetjük az irányzat előzményeit, szellemi hátterét valamint válogatást mutatunk be a legjelesebb alkotók műveiből, melyek közül több, a Ludwig Múzeum gyűjteményében található.
ajánlott korosztály: 7.-től a 12. évfolyamig

Ami a tananyagból kimarad
A foglalkozás és vele azonos című prezentáció a rajz-és vizuális kultúra valamint a művészettörténet érettségire való felkészülést segíti. Olyan műveket válogattunk a Ludwig Múzeum gyűjteményéből, amelyek közvetlenül vagy közvetve kapcsolódnak a vizsgák követelményeihez.
Kérhető még e program a keretében A XX. század második felének képzőművészeti irányzatai, jelenségei című hatvan perces előadás is.
ajánlott korosztály: 9.-től a 12. évfolyamig
 

Kapcsolat
e-mail: muzeumpedagogia@ludwigmuseum.hu
telefon: (06 1) 555 3477
Előzetes egyeztetés szükséges, minimum 2 héttel a foglalkozás előtt!
Vidéki kiszállás is megoldható.

Programjegy: 600 Ft/fő (amely tartalmazza a kihelyezett, illetve a későbbi múzeumi foglalkozást is)

Egy tanévben egyszer keresünk fel egy iskolát, kivéve, ha az iskola a kihelyezett program után ellátogat a múzeumba: mert akkor a Ludwig újra házhoz megy.