DunaPest Fesztivál

Julius Popp: Bit.Fall

2016. június 16 - 2016. július 31.

Az első alkalommal megrendezésre kerülő régiós összművészeti fesztivál a Duna mentén fekvő városok sokszínű kulturális életét, a város és a folyó kapcsolatát helyezi a fókuszába.
A Ludwig Múzeum Julius Popp nagyszabású helyspecifikus installációjával csatlakozik a programsorozathoz.

Az alkotó a művészet és a tudomány határait kutatja, technológia alapú művei világhírűek. A Bit.Fall című munka egy látványos vízfüggöny: a lehulló vízcseppek folyamatosan változó, „folyékony” szavakat formálnak, amelyeket egy számítógépes algoritmus választ ki.
Az installáció a fesztivált követő három hónapon keresztül lesz látható a Ludwig Múzeum előtti téren.

 

PROGRAMOK A VALYO (VÁROS ÉS FOLYÓ EGYESÜLET) SZERVEZÉSÉBEN

Élmények a dobozban - SKUBI workshop

Neked mi a legszebb Dunás élményed?
Gyere és meséld el! Készíts róla műalkotást a Ludwigban!

Négy workshop résztvevői - gyerekek, felnőttek, művészek - jelenítik meg legszebb emlékeiket a folyóról a Valyo által készített kukucskáló dobozokban, szerte a városban. A furcsa szerkezetek elütnek a környezetüktől, de beléjük nézve egy személyes világ tárul fel előttünk fürdőzésekről, szerelmekről, a Dunán megélt élményekről. A Valyo tagjai már öt éve foglalkoznak a Duna-partban rejlő lehetőségekkel, a SKUBI projektben keretet adnak a budapestieknek, amiben elkészíthetik és a város nappalijára, a Duna-partra akaszthatják saját, a folyó inspirálta alkotásaikat.

A workshopok során elkészítjük saját dunai élmény Skubinkat. A Skubi egy olyan doboz, amiben több rétegben, művészeti eszközökkel jelenítheted meg egy személyes dunai élményedet. A rétegek áttetszőek, így a térhatás is érvényesül. A dobozban megjelenhetnek szövegek, alakok, feliratok, tárgyak. A Skubi dobozokba egy résen át lehet bekukucskálni, és a fény felé fordítva megelevenednek a történetek.
A projekt végén az elkészült alkotásokból szakmai zsűri válogatja ki azokat, amelyek a Dunapest Fesztivál keretében ki lesznek állítva a Duna-parton.

Workshop időpontok:
2016. június 1., szerda, 18.00 - 20.00 - Felnőtteknek
2016. június 2., csütörtök, 18.00 - 20.00 - Felnőtteknek
2016. június 4., szombat, 10.30 - 12.30 - Gyerekeknek és családoknak
2016. június 5., vasárnap, 10.30 - 12.30 - Gyerekeknek és családoknak

Helyszín:
Ludwig Múzeum - Kortárs Művészeti Múzeum
Budapest 1095, Komor Marcell u. 1.

A program ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztrálni EZEN A LINKEN lehet.

A projekt a CAPP Művészeti Együttműködési Program keretében jön lére, reflektálva Julius Poppnak a Ludwig múzeum előtt kiállított Bit.Fall című vizes alkotására. A workshopokon készült alkotásokból kiállítás nyílik a 2016. június 16-án 17 órakor a Dunapest Fesztiválon. A kiállítás megtekinthető: 2016. június 16 és 2016. július 17. között.

A kiállítás helyszíne: Gizella-sétány (a Boráros tér és a Ludwig Múzeum között), skubizd a fákat!

A kiállításon már nincs más dolgod csak SKUBIZNI mások élményeit!

A SKUBI projekt a Valyo installáció-sorozata.
Projektvezetők: Varga Dávid és Tömör Miklós
Foglalkozásvezetők: Tillmann Hanna és Schéner Ildikó

 

Rendhagyó tárlatvezetés a Ludwig Múzeumtól indulva, a Boráros téri HÉV-állomás felé

Időpont: 2016. június 18. és 19., szombat és vasárnap, 18 óra

Helyszín: Gizella sétány (a Boráros tér és a Ludwig Múzeum között)
Találkozó: 18 órakor a Ludwig Múzeum előtt

A Ludwig Múzeumban megrendezett workshopok résztvevői – gyerekek, felnőttek, művészek – jelenítik meg legszebb emlékeiket a folyóról a Valyo által készített kukucskálódobozokban, szerte a városban. A furcsa szerkezetek elütnek a környezetüktől, de beléjük nézve egy személyes világ tárul fel előttünk fürdőzésekről, szerelmekről, a Dunán megélt élményekről. A projekt a CAPP – Művészeti Együttműködési Program keretében jön lére.

A SKUBI projekt a Valyo installáció-sorozata.
Projektvezetők: Varga Dávid és Tömör Miklós

2016. június 25-én, a Múzeumok Éjszakája keretében is megrendezésre kerül a Valyo rendhagyó tárlatvezetés, 17 illetve 22 órai kezdettel. Ez alkalommal a másik irányból, a Boráros téri HÉV megálló kijelző táblája alól indul a séta és halad a Ludwig Múzeum felé.