Kiállítások

Nyelvrokonok – Észt-magyar kortárs művészeti kiállítás 2018. szeptember 28. – 2019. január 6.

A magyar és az észt nyelv egyaránt finnugor eredetű, ám az elmúlt évezredekben egymástól messzire szakadt két népcsoport egymástól különböző történelmi utat járt be. Vajon az északi, balti hagyomány, valamint a közép-kelet-európai történelem és a közös poszt-szocialista tapasztalat hol találkozik a 21. századi jelenben? Milyen témák, problémák, motívumok bukkannak fel a két ország művészetében, amelyek egymással párhuzamba állíthatók?

Tovább

Salla Tykkä - Rövid címek 2018. október 6. – 2019. január 6.

Salla Tykkä a ’90-es évek közepén kezdte pályafutását. Kisfilmjeivel nemcsak nemzetközi kiállításokon, hanem filmfesztiválok versenyprogramjában is találkozhatott a közönség. A Ludwig Múzeum kiállításán is szereplő Giant (Óriás) című alkotásával 2014-ben elnyerte a Rotterdami Nemzetközi Filmfesztivál Canon Tiger díját.

Tovább

Hamarosan nyílik

Iparterv 50+ 2019. január 31. – március 31.

Ötven éve került megrendezésre a magyarországi művészeti színtér kánonformáló esemény-sorozata, az Iparterv I. (1968) és Iparterv II. (1969) kiállítás. Az aczéli kultúrpolitika nyomása miatt csak néhány napig látható csoportos tárlatok mégis alapjaiban változtatták meg a magyar művészettörténetet és mindazt, amit a kortárs képzőművészetről gondolunk.

Tovább

Külső helyszínen

Szabadság híd - Új horizontok a városban 16. Velencei Építészeti Biennále, Magyar Pavilon 2018. május 26. – november 25.

A Szabadság híd - Új horizontok a városban kiállítás építészeti installációja eddig még nem tapasztalt módon láttatja a velencei Magyar Pavilont, melynek átriumában az idei Biennále alkalmából egy kilátó épült. A kiállítás a Biennále központi témája, a „szabad tér”- tematika jegyében egy kivételes várostörténeti epizódot mutat be, mely alapvető városfejlesztési kérdéseket helyez új perspektívába.

Tovább