Velencei Biennále

 

Freespace

A Velencei Biennále az egyik legjelentősebb nemzetközi fóruma a kortárs művészet bemutatásának. 2015-től a Ludwig Múzeum feladata a Biennále Magyar Pavilonja kiállításainak a megrendezése. A múzeumon belül a Velencei Biennále Iroda felelős a Biennále képzőművészeti és építészeti kiállításain történő magyar részvétel megszervezéséért. 

Az Iroda – a Biennále nemzeti biztosa, a múzeum igazgatója irányításával – évente kiírja és lebonyolítja a kurátori pályázatot, előkészíti a kiállítást, a katalógust és a projekt kommunikációját; koordinálja a kurátor és a kiállító művészek munkáját, továbbá kapcsolatot tart a Fondazione La Biennale di Venezia illetékeseivel.  Az Iroda felelős a magyar projekt kivitelezéséért, a megnyitóért, a kiállítás működtetéséért és bontásáért.

A kiállítás menedzselése mellett a munkatársak dokumentációs és kutató munkát végeznek. Gyűjtik és archiválják a Biennáléval kapcsolatos dokumentumokat, sajtóanyagokat és kiadványokat. Részt vesznek a múzeum könyvtára Biennále-archívumának fejlesztésében. Az Iroda üzemelteti az intézmény vagyonkezelésébe tartozó velencei Magyar Pavilont.

 

A 2018-as projekt honlapja:

biennale2018.ludwigmuseum.hu