Fabényi Julia üzenete a látogatóknak

a koronavírus miatti zárva tartás kapcsán
a koronavírus miatti zárva tartás kapcsán
2020. március 30.

Kedves Látogatóink!

A Ludwig Múzeum ugyan bezárt, egyelőre bizonytalan időre. Mi azonban nem hagyjuk cserben Önöket, látogatóinkat, követőinket, a szakmánkat és a művészetet. Elkötelezettek vagyunk és hiszünk benne, hogy a lehetőségeinkkel tartalmasabbá tesszük ezt az időszakot.

A jelenlegi helyzet új feladatok elé állít mindannyiunkat. A háromdimenziós tárgyi világ, a fizikai anyagi kapcsolat helyett egy új típusú képi távkapcsolatba kerülünk egymással, így a művészettel is. Ez azonban korántsem csupán virtuális. A művészet világa és jelenléte a mindennapjainkban nagyon is érzékelhető. A 2020-as programban szereplő Slow Life. Radikális hétköznapok és a BarabásiLab. Rejtett mintázatok című kiállításokkal a Ludwig Múzeum ráérzett a mai világ két kiemelten fontos mozzanatára: a lassú élet filozófiájának és a hálózatoknak a jelentőségére, ezek kortárs művészeti megközelítésének aktualitására.

Nem lehet kérdés, hogy a kultúra és a művészet feladata hatalmas. A bennük rejlő lehetőségek, valamint a művészet előre mutató képességének megjelenítésére most került igazán sor.

Melyik a jó a művészet? Az, amely képes előrevetíteni kérdéseket és megoldásokat. Megmutatja, hogy a jelenlegi átmeneti korlátozottságban, hol lehetnek rejtett tartalékok, hogyan artikulálhatja a félelmet, az ijedtséget és az agressziót.

Szokatlan ez a helyzet, de valamennyien azon vagyunk, hogy úrrá legyünk rajta. Nekünk továbbra is az a dolgunk, hogy elérjük Önöket. Most a művészet megy az otthonokba, ezáltal is hasznos időtöltést és tartalmas, informatív kikapcsolódást biztosítunk minden lehetséges kommunikációs csatornánkon. Beszélünk majd a gyűjteményünkben látható művekről, a művészetről, művészekről és olyan értékekről, amelyeket fontosnak tartunk.

Tovább dolgozunk, és ehhez fokozottan számítunk Önökre: várjuk megjegyzéseiket, közléseiket, gondolataikat! A mi hálózatépítésünk nem ragályos, de terjed, és Önök segíthetnek, hogy minél többeket elérhessünk!

 

Üdvözlettel

Fabényi Julia és a Ludwig Múzeum csapata

2020. 03. 27.