Garázsband fesztivál

2016. április 11.

Hat tehetséges feltörekvő zenekar mutatkozhat be június 4-én a Müpa és a Ludwig Múzeum közös pályázatát lezáró Garázsband Fesztiválon. Az egész estés ingyenes buli helyszíne a Müpa mélygarázsa lesz.

Május 10-ig lehet jelentkezni a Müpa és a Ludwig Múzeum közös pályázatára, ahová olyan 16-26 év közötti tagokból álló amatőr pop-rock bandák bemutatkozó anyagait várják, amelyek tagjai elég bátorságot és tehetséget éreznek magukban ahhoz, hogy végre nagyközönség előtt is bemutassák tudásukat, de eddig elkerülte őket a nagy kiugrási lehetőség.

A pályázók közül a négytagú zsűri – a Müpa részéről Dj Bootsie és Jakab Péter, a Jazzékiel énekese, a Ludwig Múzeum részéről pedig Készman József kurátor és Vitáris Iván, az Ivan & The Parazol frontembere – választja ki azt a hat legjobb zenekart, amely felléphet a június 4-i Garázsband Fesztiválon.

A közönség kedvencei között különdíjakat is kiosztanak: egy egész napos stúdióbérletet a Müpa saját, teljesen felszerelt hangstúdiójába, egy profi fotós által elkészített sorozatot a zenekarról, a Ludwig Múzeum jóvoltából pedig felléphetnek a Múzeumok Éjszakáján június 25-én, amelyről rögtön be is számolhatnak a Múzeum blogjára készülő interjúban.
Persze nemcsak a zenekaroknak, de a közönségnek is megéri eljönni. A koncertek mellett a Ludwig Múzeum éjfélig nyitva tartó két zenével foglalkozó tárlata is ingyenesen megtekinthető lesz. A Szenvedély. Rajongás és művészet az 1960–1980-as évek zenei rajongói magatartását járja körül, különös tekintettel a rockzenére és fanatikus rajongóira. A Rock/Tér/Idő pedig bemutatja az 1970-es, 1980-as évek underground zenei korszakát Magyarországon.

A jelentkezéseket május 10-ig várják a szervezők a garazsband@mupa.hu e-mail címre.

A részletes pályázati kiírás és a pályázási feltételek a www.mupa.hu és a www.ludwigmuseum.hu oldalakon olvashatók.