Információk a 17. Velencei Építészeti Biennále sajtónapjairól

2021. április 19.

A tavalyról idénre elhalasztott Velencei Építészeti Biennálét a tervezett időben rendezik meg, a kiállítás a nagyközönség számára 2021. május 22. és november 21. között lesz látogatható. A sajtónapokat május 20-21-én tartják.

A Biennále a sajtó és szakmai regisztrációt már elindította a: a sajtónapokra újságíróknak május 8-ig lehet regisztrálni és akkreditációt kérni, a szakmai szereplők akkreditációs határideje: április 30.

A sajtónapok résztvevői – amennyiben a jelenlegi szabályok nem változnak – az alábbi korlátozásokra számíthatnak:

Mindenkinek, aki Olaszország területére kíván lépni, a jelenlegi szabályok szerint rendelkeznie kell egy 48 óránál nem régebbi, negatív eredményű koronavírus-teszttel. Az előírások változhatnak – és remélhetően májusban talán már enyhébbek lesznek –, ezért utazás előtt kérünk mindenkit, hogy tájékozódjon az olasz kormány járványügyi honlapján! Kérnek mindenkit, hogy az ott előírt dokumentumokat utazás előtt nyomtassa és töltse ki! (dokumentum letöltése)

A negatív tesztről szóló igazolást a sajtónapokra történő regisztráció után a Biennale által megadott honlaphelyre is fel kell tölteni! (Ez mindenkire, a múzeum által meghívottakra is vonatkozik). A Biennale csak ezután fogja elküldeni a belépésre jogosító meghívót. A jelenlegi szabályozás szerint az olaszországi tartózkodás nem haladhatja meg a 120 órát. Aki ennél hosszabban akar Olaszországban maradni, arra 5 napos helyi karantén vár!

Minden pavilonban csak meghatározott számú látogató tartózkodhat. A Magyar Pavilon egyszerre 55 látogatót tud fogadni. A pavilonok és kiállítóhelyek gondoskodnak a szeparált ki- és belépésről. A Giardini főbejárata a megszokott helyen lesz. Az Arsenaléba a Porta della Duca degli Abruzzin keresztül lehet belépni a megszokott módon, de a kijárat a Giardino delle Vergini felé lesz.

A főbejáratoknál hőszkenneren kell áthaladni. 37,5 fok feletti hőmérséklet esetén nem lehetséges a belépés.

maszk viselése mindenütt, mind a pavilonokban, mind a szabad tereken kötelező! Kézfertőtlenítésre minden pavilon bejáratánál lehetőség lesz. Kötelező az 1 méteres távolságot tartani a többi látogatótól mind a kiállításokon, mind az egyéb helyeken (Könyvesbolt, bár, étterem, rendezvények, stb.). Ez alkalmanként azzal járhat, hogy a látogatók számát korlátozzák.

A sajtónapokon a nemzeti pavilonokban hagyományos megnyitók, fogadások nem lesznek.

Tekintettel a rendkívüli körülményekre a Ludwig Múzeum idén nem szervez sajtóbuszt.

A Magyar Pavilon kiállításáról, az Othernity projektről május elején fogunk rendhagyó budapesti sajtótájékoztatót tartani.

Budapest, 2021. április 15.

 

 

AJÁNLÓ


Ludwig Múzeum Blog

Legújabb velencei blogbejegyzésünk a Biennálén szereplő egyik különleges épületet mutatja be Ufó zuhant a panelházak közé címmel.


Ludwig Szonár Podcast

A Podcastünk következő epizódjában Kovács Dániel kurátorral és az Architecture Uncomfortable Workshop alkotóival, Ghyczy Dénes Emil  és Szederkényi Lukács építészekkel beszélgetünk a Velencei Biennálén debütáló művükről és a magyar kiállításról.