A Raiffeisen Bank kiállításra viszi a diákokat 2008

2008. augusztus 1.

Sajtóközlemény
Budapest, 2008. augusztus 14.

A Ludwig Múzeum kiállítására viszi a diákokat
a Raiffeisen Bank

A Ludwig Múzeum Keith Haring kiállításának múzeumi foglalkozásaira ingyenes buszjáratot biztosít a Raiffeisen Bank az ország általános, középiskolai diákjai és egyetemi hallgatói részére 2008. szeptember 2. és november 16. között.

A Raiffeisen Bank és a Ludwig Múzeum az együttműködéssel a kortárs képzőművészet megismertetését, népszerűsítését tűzte ki célul a diákok és pedagógusok körében. Az ingyenes programban üzemeltetett buszjárat a fővároson kívül élő fiatalok számára is lehetővé teszi, hogy szervezett formában, szakszerű tárlatvezetés mellett tekintsék meg a kortárs képzőművészet egyik emblematikus képviselőjének, Keith Haringnek nagy érdeklődésre számot tartó kiállítását.

A Múzeum és a Bank várja azon pedagógusok jelentkezését, akik szívesen hozzák el osztályukat egy nagyszabású, ugyanakkor a fiatalokhoz is közel álló kortárs képzőművészeti kiállításra. Az iskola és a Múzeum közötti útvonalon közlekedő busz 50 fő szállítására alkalmas. A múzeumlátogatás – a korosztálynak megfelelő – 2 órás játékos-interaktív foglalkozásból áll, melyhez munkafüzetet is kapnak a diákok.

A programra a Múzeum és a Bank honlapján - várhatóan augusztus 25-től - elérhető internetes oldalon jelentkezhetnek a tanárok. Annak érdekében, hogy Magyarország valamennyi régiójában tanuló diák lehetőséget kapjon a részvételre, minden régió iskolája kijelölt időszakokra adhatja le jelentkezését. A Múzeum és a Raiffeisen Bank arra számít, hogy a projekt keretében 30 vidéki városból mintegy 1500 diák vesz részt az ingyenes programon.

További információ:

Ludwig Múzeum – Kortárs Művészeti Múzeum
Fehér Zsuzsanna
Tel: 555 3466
E-mail: feher.zsuzsanna@lumu.hu
www.lumu.hu

Raiffeisen Bank Zrt.
Petheő Ildikó
Tel: 484-4403
E-mail: ipetheo@raiffeisen.hu
www.raiffeisen.hu

Nagy felbontású képek letöltéséhez kérjük regisztráljon