‹19 Szabadfogású Számítógép kiállítás a C3 Alapítvány szervezésében

2009. december 6–13.
Mikor
2009. december 6–13.

A C3 Kulturális és Kommunikációs Központ hetedik alkalommal szervezte meg a <19 Szabadfogású Számítógép Versenyt, amelyre idén is több száz, számítógéppel készített pályaművet küldtek be a 19 év alatti fiatalok. Lehetett nyerni videóval, weblappal, grafikával, programmal vagy akár játékkal, de érkezett floppyból készült válltáska, periódusos rendszer gyengénlátóknak és még sok minden más is.

A kiállításon olyan pályamunkák láthatók, amelyek elkészítése során a legfeljebb 19 éves, fiatal alkotók nemcsak a formális számítástechnikai ismereteikre építettek, hanem tudásukat innovatív módon használták fel, alkotásaik újító, kreatív gondolkodásról, látásmódról, megfontolásokról tanúskodnak. A díjnyertes pályaművek ötletesen berendezett térben, hordozható számítógépeken vagy (például az animációk esetében) kivetítőn mutatkoznak be, illetve interaktív módon ki is próbálhatók, tesztelhetők (többek között a játékok, weboldalak is).

A verseny anyagi támogatói az Internet Szolgáltatók Tanácsa, a Nemzeti Kutatási és Technológiai Hivatal, valamint az Oktatási és Kulturális Minisztérium.