Könyvtárhasználat

BEIRATKOZÁS

Beiratkozási akció: Az éves olvasójegy mellé a beiratkozók választhatnak egy ajándék példányt korábbi kiállítási katalógusainkból.

Éves könyvtárhasználati díjak

  • Teljes árú: 400 Ft
  • Kedvezményes (diákoknak, nyugdíjasoknak 50%): 200 Ft
  • Ingyenes: 16 év alattiaknak, 70 év felettieknek, a vakoknak és gyengénlátóknak, mozgáskorlátozottaknak, könyvtári, levéltári, múzeumi, közművelődési intézmények dolgozóinak és pedagógus igazolvánnyal rendelkezőknek. A kedvezményre jogosító, érvényes igazolvány bemutatása szükséges.

Az olvasójegy

  • Érvényesség: az olvasójegy a kiállítás napjától számított egy évig érvényes. Lejárta után az érvényességi idő a díj megfizetésével újabb egy évre meghosszabbítható. A hosszabbítás alkalmával a könyvtár ismét kéri a személyi adatok és a kedvezményre jogosultság igazolását, továbbá az olvasójegy bemutatását.
  • Az olvasójegy személyre szól. Az olvasójegyet másra átruházni nem szabad, az e rendelkezést megszegő olvasó a könyvtárból kizárható.

 

SZOLGÁLTATÁSOK

A könyvtárban két, internet-hozzáféréssel felszerelt számítógép, önkiszolgáló fénymásolási és szkennelési szolgáltatással várjuk olvasóinkat.*

Fénymásolás
Fekete-fehér: 20 Ft / oldal
Színes: 25 Ft / oldal

Szkennelés: 20 Ft / oldal

Fotózás (saját géppel): 350 Ft / alkalom

Megrendelt szkennelés
(Csak fekete-fehér, 200 dpi felbontást vállalunk.)
20 oldal alatt: 600 Ft
20-50 oldal: 1000 Ft
50-100 oldal: 1200 Ft

Megrendelt témafigyelés és bibliográfia készítés: 1300 Ft / munkaóra

Az árak változtatásának jogát fenntartjuk!

* A szolgáltatásokon keresztül csak a Könyvtárban őrzött dokumentumokról kérhető másolat.

FONTOS MEGJEGYZÉS: A szolgáltatás csak egyéni felhasználás céljából, tudományos kutatáshoz illetve egyéni tanuláshoz a szerzői jogi jogszabályok figyelembe vételével történhet, erről a felhasználóknak nyilatkozniuk kell. (lásd: 1999. évi LXXVI. törvény)