Art & Wine Lovers Club – borkóstoló Erwin Wurm kiállításában

2018. szeptember 18. 18.30–22.00
Mikor
2018. szeptember 18. 18.30–22.00
Belépőjegyek
4900Ft
Bérlettel nem látogatható

 

Art & Wine Lover’s Club újratöltve!

 
Interaktív tárlatvezetés és páros borkóstoló a burgenlandi Esterházy Borászattal és az Etyeki Kúriával Erwin Wurm kiállításában.
A jegyár tartalmazza a múzeumi belépőt, az exkluzív tárlatvezetésen való részvételt, és a borkóstolót - természetesen nem maradhat el az Art & Wine Lover’s Club egyik védjegye, a tombola sem!

IDŐPONT:  2018. szeptember 18., kedd, 18.30 – 22.00 
HELYSZÍN: Ludwig Múzeum, 1. emeleti kiállítótér

PROGRAM

18.30: Érkezés, Welcome Drink: Etyeki Kúria Pláne Rosé gyöngyöző bor

19.00-től: Az Erwin Wurm: Egyperces munkák. A szobrászat mint program című kiállítás megtekintése tárlatvezetéssel

19.45 - 21.30:  Borkóstoló a  burgenlandi Esterházy Borászattal és az Etyeki Kúriával, a borokat Mérész Sándor borász prezentálja. 

      Borsor

  • Mérész Sándor Projekt Zenit 2017
  • Etyeki Kúria Chardonnay 2016
  • Etyeki Kúria Pinot Noir 2016
  • Etyeki Kúria Kékfrankos 2015
  • Esterházy Borászat Leithaberg DAC Blaufränkisch 2015
  • Esterházy Borászat Tesoro 2013
  • Esterházy Borászat Cuveé Trockenbeerenauslese 2013

 
21.30: Játék - tombolasorsolás értékes nyereményekkel!

 

 

Az Esterházy Borászat

Esterházy borászat

A Fertő-tó mellett a világ egyik legrégebbi hagyományokkal rendelkező szőlőterületeit találhatjuk. Különleges mikroklímájának jegyei, a változatos talaj, a tó felett szinte állandóan fújdogáló meleg szél valamint a Lajta-hegység hűsítő hatása, határozzák meg az itt készülő friss, gyümölcsös élettel teli, finesszes csúcsborokat. Az Esterházyak „tündérbirodalma” nem csak több évszázados történelmi, kulturális, mecénás és műgyűjtő tevékenysége miatt híres, nagy tapasztalatokkal rendelkezik a borászat területén is: több mint 250 éve foglalkoznak a Lajta-hegység déli lejtőin és Ruszt környékén elterülő, kitűnő fekvésű termőhelyeken bortermeléssel és már az orosz cári udvar beszállítói voltak. Napjainkban a szőlőtermő-terület nagysága eléri a 90 hektárt.
Az egyedülálló borászati technológiának köszönhetően a termőhely és a fajtajelleg visszaköszön a borokban. A termelés 2/3-át vörösborok, míg 1/3-át fehérborok teszik ki. Az Esterházyakhoz beházasodott Mária Lunati-Visconti grófnő egy francia borásszal telepíttetett pinot noir tőkéket, melyet később még több burgundi fajta, a chardonnay és a pinot blanc is követett, ezek a fajták ma meghatározok Burgenlandban.
 

 

Etyeki Kúria

Etyeki Kúria

Az Etyeki Kúria Borgazdaság már a kilencvenes évek óta szakmai partnerségben áll az Esterházy Borászattal, és ez a szakmai együttműködés napjainkra még szorosabbá fonódott: a nemzetközi borászati tanácsadók szakmai támogatásán túl a nemzetközi értékesítés területén történő összefogásban is megnyilvánul. Bár az Etyeki Kúria története még csak bő húsz évre tekint vissza, a területek közös vonása, hogy az Etyeki régióban is évszázadok óta foglalkoznak szőlőtermesztéssel, itt is mindig fúj a szél, a meszes talaj-hardver biztosítja a borok eltéveszthetetlen savszerkezetét. A boutiqborászatból mára Mérész Sándor főborász elképzelései mentén megvalósult, modern, 250.000 palack előállítására képes pincészet épült meg. A borászatra a folyamatos innováció és kísérletezés jellemző. A etyeki és soproni területek összessége mára 54 hektár. Mára az alap- (Kúria White, Rosé és Red) és prémium (Sauvignon Blanc, Chardonnay, Pinot Noir) borcsalád mellett Pláne néven megjelentek a habzóborok, és minden évben a Mérész Sándor Projekt néven fut egy projektbor, ami az idén a Zenit. Ne felejtsük azonban a soproni területekről származó tételeket sem: a Kékfrankost, Zweigeltet és a Merlot.

 

A programon való részvétel kizárólag programjeggyel és előzetes regisztrációt követően lehetséges a demok.nora@ludwigmuseum.hu e-mail címen, legkésőbb 2018. szeptember 14-ig!

A programjegy vásárlása során kedvezmények nem vehetők igénybe!
A létszám limitált! 

 

Támogatók