Filmvetítés: RUBEN BRANDT – A gyűjtők már a házban vannak

2018. november 29. 18.00–21.00
Mikor
2018. november 29. 18.00–21.00

AZ ESEMÉNYRE MINDEN JEGY ELKELT!

 

A gyűjtők már a házban vannak! Ruben Brandt – a gyűjtő

Exkluzív tárlatvezetés, filmvetítés és közönségtalálkozó november 29-én a Ludwig Múzeumban

 

A Ruben Brandt, a gyűjtő a magyar animáció régi adósságát törleszti. Az egyedi látványvilágú akció-thrillerben egy különös rablássorozat rázza meg a világ leghíresebb múzeumait: egy rejtélyes bűnbanda egymás után szerzi meg a legértékesebb képeket. Hiába minden óvintézkedés, semmi sem akadályozhatja meg a Gyűjtőt és csapatát az újabb festmények ellopásában, a rendőrség pedig tehetetlen. Csupán Kowalski, a washingtoni magánnyomozó veszi észre, hogy mi a közös az ellopott műtárgyakban, de az ő élete is veszélybe kerül, amikor beleszeret a rablóbanda femme fatale-jába, Mimibe. A pánikba esett biztosítótársaságok százmillió dollár jutalmat ajánlanak a nyomravezetőnek, ezt hallva pedig az alvilág is bekapcsolódik a macska-egér játékba, mindent elsöprő lavinát indítva el.
 

A filmvetítést megelőzően, 18 órától Fabényi Julia, a Ludwig Múzeum igazgatója tart exkluzív, egyórás tárlatvezetést a Westkunst–Ostkunst című gyűjteményi kiállításban, majd a vetítés után Réz András beszélget az alkotókkal, Liszka Tamással, valamint dr. Fabényi Juliával és Szipőcs Krisztinával, a Ludwig Múzeum szakmai igazgatójával az animációs filmről, a műgyűjtés szenvedélyéről és a múzeumokról. A közönségtalálkozót követően lehetőség nyílik koccintani az alkotókkal.

 

PROGRAM:

18.00 Tárlatvezetés a Westkunst–Ostkunst című gyűjteményi kiállításban (Helyszín: 3. emeleti kiállítótér)

19.00 órától filmvetítés: Ruben Brandt, a gyűjtő című egész estés magyar animációs akció-thriller Réz András filmesztéta bevezetőjével

20.30 Beszélgetés az alkotókkal, Liszka Tamással (az Anliogue Nemzetközi Animációs Filmfesztivál alapítója) valamint dr. Fabényi Juliával és Szipőcs Krisztinával. A kerekasztal beszélgetésen a stábból részt vesz Kurdy-Fehér János producer és László Marcell animációs rendező.
Moderál: Réz András
(Helyszín: előadóterem, 1. emelet)

A filmet magyar nyelven, angol felirattal vetítjük.

 

Ruben Brandt, a gyűjtő (96 perc, forgalmazó: Mozinet)

Rendező és forgatókönyvíró: Milorad Krstić
Zene: Cári Tibor

Producerek:
Miskolczi Péter, Kurdy-Fehér János, Roczkov Radmila, Roczkov Hermina, Milorad Krstic

Szinkronhangok:
Ruben Brandt – Kamarás Iván
Mike Kowalski – Márton Kor Csaba
Mimi – Hámori Gabriella

 

 

A filmvetítés az Anilogue Nemzetközi Animációs Filmfesztivállal és a Mozinettel együttműködésben valósul meg.

Együttműködő partnerek

 

Előzetes: