Forgács Péter képzőművész exkluzív tárlatvezetése a "Mentés másként…" c. kiállításban

2017. március 18. 0.00–00.00
Mikor
2017. március 18.
Bérlettel nem látogatható

Forgács Péter képzőművész exkluzív tárlatvezetése a "Mentés másként…" – Mi marad az újmédia-művészetből? c. kiállításában

Forgács Péter a Dunai Exodus című munkáját 2002-ben hozta létre a Los Angeles-i Getty Múzeumban. A művet utána többek között a Ludwig Múzeum, a New York-i Jewish Museum és a karlsruhei ZKM is bemutatta.

A műről ITT tudhat meg többet, Forgács Péter munkásságáról pedig ITT talál további informácót.

A MAPS 2017 (médiaművészet megőrzése) konferenciához kapcsolódó kiállítás a médiaművészet magyarországi kezdeteitől napjainkig tartó időszakot, a folyamatosan megújuló technológiákat alkalmazó művészek munkásságát mutatja be. Középpontjában olyan, a Ludwig gyűjteményben található műalkotások állnak, amelyek átfogó képet nyújtanak a médiaművészet főbb irányzatairól, ugyanakkor illusztrálják ennek a műfajnak a speciális kelet-európai vonásait is. A munkák nem önmagukban, hanem készítési folyamatukat láthatóvá téve kerülnek a nagyközönség elé. Nem titkolt szándékunk, hogy a technológialapú kortárs műtárgyak konzerválási és bemutatási problémáit is feltárjuk, és végre felhívjuk a figyelmet arra, hogy a médiaművészeti produktumok amortizációja elkerülhetetlen, ha nem kezdődik el egy megőrzési folyamat kidolgozása.

A március 23-24 között szervezett MAPS 2017 nemzetközi konferenciáról bővebb információ és leírást ITT található.

A programon való részvétel a kiállításra érvényes belépőjeggyel ingyenes.

Előzetes regisztráció szükséges!