Integrált családi délelőtt - Hős kollázs készítés

2018. április 21. 10.30–12.30
Mikor
2018. április 21. 10.30–12.30
Bérlettel nem látogatható

A történelemből ismert forradalmi hősök, mitológiai alakok vagy egy képregény, videojáték népszerű karakterei sok esetben hasonló jelentéssel bírnak számunkra az életünk különböző szakaszaiban. De mindegy, hogy óvodások vagyunk, történészek, comics fanok vagy egy forradalom résztvevői, ugyanazok a szent és emelkedett erők, eszmék mozgatnak bennünket. A művészetek pedig teret adnak arra, hogy különböző korszakok hősei találkozzanak egymással.

A foglalkozás alatt megismerkedünk a mitológiákból ismert magasztos személyekkel, attribútumaikkal valamint a mai gyerekek hőseivel és a hozzájuk tartozó erőt hordozó tárgyakkal, színekkel, jelképekkel. Megnézzük, hogy a gyerekeknek vannak-e személyes attribútumaik, amik nélkül nem azok lennének, akik. Foglalkozunk a kép terével, a múzeumi térrel, ami a hétköznapokból kiemel. Játszunk a mozdulatokkal, fölvett, beállított pozíciókkal, amivel egy régi és egy új hős kapcsolatba kerülhet egymással, ezeket el is játsszuk a jelentésüket megbeszélve. Majd mindezen tudást belesűrítjük egy saját kollázsba, ahol a kortárs múzeum terébe helyezünk el több ezer évvel ezelőtti és kortárs hősöket.

 

 

Kérjük, a gyerekek olyan ruhában jöjjenek, amiben kényelmesen tudnak alkotni, és nem sajnálják a szülők, ha az alkotás nyomai rajta maradnak!

 

A részvételi szándékot, kérjük, a programot megelőző napon 14.00 óráig jelezzék a dabifarkas.rita@ludwigmuseum.hu e-mail címen!

 

A foglalkozáson maximum 20 gyermeket tudunk fogadni. Ha elfelejtett regisztrálni, szombat reggel 10.00-10.30 között érdeklődjön a jegypénztárban (06 1 555 3454) a szabad helyekről.

Amíg a gyerekek alkotnak, szüleik tárlatvezetésen fedezhetik fel a 2. emeleti Permanens Forradalom. Mai ukrán képzőművészet című kiállítást.

 

A Családi Délelőtt 10.30-kor kezdődik és három egységből áll. Mivel a foglalkozás részei összefüggnek és egymásra épülnek, kérjük a kedves érdeklődőket, hogy 10.30-ig érkezzenek meg.

 

családok éve logó

Az esemény a Családok éve 2018 programsorozat keretében valósul meg.