Interaktív tárlatvezetés a Momentán társulattal Erwin Wurm kiállításában

2018. augusztus 31. 18.00–19.00
Mikor
2018. augusztus 31. 18.00–19.00
Belépőjegyek
1600Ft

Interaktív tárlatvezetés a Momentán Társulattal

Vajon mitől válik egy tárgy, különösen egy használati tárgy szoborrá? Miként lesz egy hatalmas kartondobozból felöltő, és mi a szerepe a szoborrá válás folyamatában magának a nézőnek?

Ilyen és hasonló kérdésekre keresi a választ Erwin Wurm, a világhírű osztrák képzőművész, akinek munkái nem követik a műfajjal szemben támasztott elvárásokat, alkotójuk arra tesz kísérletet, hogy alapjaiban fogalmazza újra a szobrászatról való gondolkodást. Első nagyszabású budapesti kiállításán Wurm eltérő koncepciójú szobrainak, alkotásainak sorozataiból láthatnak az érdeklődők átfogó válogatást. Fotóalapú és videómunkái mellett megjelennek át- alakított bútorszobrai, öltözék- és performatív szobrai, de művészi tapétái és rajzai is láthatóak.

 

A Momentán Társulat interaktív tárlatvezetése során az improvizáció segítségével, a nézők aktív bevonásával és persze színházi eszközökkel kísérli meg az Erwin Wurm által feltett kérdések megválaszolását, természetesen sajátos humorral, közvetlenséggel és persze intelligenciával.

 

Momentán társulat:

A Momentán Magyarország legnépszerűbb improvizációs színháza, az angolszász műfaj hazai meghonosítója. A társulat 2003-ban egy baráti közösség tagjaiból alakult és ez összetartó erőként a mai napig meghatározza a Momentán dinamikáját. A társulat fennállása óta több mint 1700 előadást tartott.

A Momentán Társulat hisz abban, hogy, előadásaik a személyesség, a kapcsolódás és a humor révén valódi közösségi élményt nyújtanak. Az improvizáció a Momentán számára nem csak színházi forma, hanem egy különleges világszemlélet is, amely figyelemre és a pillanat megélésére tanít. Interaktív improvizációs előadásaik mellett évek óta foglalkoznak a színpadi illetve az az alkalmazott improvizáció oktatásával is.

Momentán társulat

 

Az esemény kiállítási belépővel vagy bérlettel látogatható.

A program a DunaPest fesztivál programsorozatának keretében valósul meg.

Dunapest logó