Közös ügyeink: Meglátjuk! Exkluzív tárlatvezetés a projekt látássérült résztvevőivel

2018. március 3. 14.00–17.00
Mikor
2018. március 3. 14.00–17.00
Bérlettel is látogatható

Mivel látunk igazán? tették fel a kérdést a projektben együtt dolgozó képzőművészek és a Vakok Intézetéből érkező látásban korlátozott csoport

A kiállításban látható közösen létrehozott művek közelebb hozzák a látássérültekhez a vizualitás számukra mágikus és sokszor elérhetetlen világát. A művészek megismerhették a látássérült alkotótársak egyedi világát és „látásmódját”, miközben igyekeztek átadni a saját munkamódszereiket és vizuális nyelvezetüket. A látássérültek megtapasztalhatták az alkotás, a kiállítás és az ezekről való beszélgetés közösségteremtő erejét, a művészek pedig az érzékelésnek illetve a látásnak egy alternatív, ugyanakkor érvényes rendszerét ismerhették meg.

A rendhagyó vezetés során a projekt látássérült résztvevői kalauzolják látó és látássérült látogatóinkat a képzőművészekkel közösen készített alkotásaik között, mesélik el a készülés módját, az együttműködések tapasztalatait és megmutatják, ők hogyan érzékelik az elkészült munkákat.

A tárlatvezetések óránként indulnak más-más vezetővel, így akár több szempontot, tapasztalatot is megismerhetnek az érdeklődők.

A délután folyamán lehetőség nyílik szintén közösen tapintásunk finomítására gyöngyfűzés, kötés vagy saját, nyomtatott fotók egymásba szövésén keresztül.

Művészek: Benczúr Emese, Imre Mariann, Szira Henrietta, Szíj Kamilla, Tarr Hajnalka | Istók Imola, Jáger Márta, Pappné Judit, Tábor István, Tolnayné Csattos Márta

Tárlatvezetések időpontjai:

14.00 tartja: Simon Andrea, a Capp projekt vezetője, valamint Jáger Márta a Meglátjuk! projekt látássérült résztvevője

15.00 tartja: Pappné Judit, a Meglátjuk! projekt látássérült résztvevője

16.00 tartja: Istók Imola, a Meglátjuk! projekt látássérült résztvevője