Pedagógiai provokáció - Tárlatvezetés és kerekasztal beszélgetés

2018. március 9. 14.30–18.00
Mikor
2018. március 9. 14.30–18.00
Bérlettel is látogatható

Ingyenes tárlatvezetés és kerekasztal beszélgetés Közös ügyeink - együttműködésen alapuló művészeti projektek című kiállításunk Művészek az osztályteremben című projektjéhez kapcsolódóan.

 

Program:

 

14.30 Tárlatvezetés

A Kreatív Partnerség projektjeinek keretében művészek dolgoztak együtt diákokkal. A munkáik megtekinthetők a Ludwig Múzeum Közös ügyeink c. ingyenes kiállításán. Németh Szilvia, a Kreatív Partnerség vezetője ingyenes tárlatvezetést tart a projekt iránt érdeklődő pedagógusoknak március 9-én 14:30-kor a Ludwig Múzeumban. A projektről itt olvashat bővebben.

 

16.00 Kerekasztal-beszélgetés

Pedagógiai provokáció? – Kreatív tanulás ma és a nyolcvanas években Magyarországon. Két pedagógiai kísérlet összevetése – avagy mit keresnek a művészek az iskolában? Egy mai és egy nyolcvanas évekbeli magyarországi – az alkotó művészet eszközeit használó – pedagógiai kísérlet összevetésével arra keressük a választ, hogy lehet-e a művészet által jobbá tenni az iskolát.

A Közös ügyeink című kiállítás apropóján, a beszélgetésen keresztül megismerhetővé válik két időben és térben, illetve megvalósításban különbözőnek tűnő program, amely azonban abban teljes azonosságot mutat, hogy mindkettő a tanulók ötleteire és azok fantáziájára építve próbálja meg dinamikussá tenni az akkori és a mostani statikus oktatási gyakorlatot.

A kerekasztal résztvevői: Németh Szilvia oktatáskutató (Kreatív Partnerség Magyarország – T-Tudok), Szabics Ágnes, Utcai Dávid, Soltis Miklós, Juhász Rokkó (művészek), Sinkó István művész, művésztanár (Képző-, és Iparművészeti Szakgimnázium), Rév István történész (OSA), Hemrik László múzeumpedagógus (Ludwig Múzeum)

Moderátor: Gáspár Máté, egyetemi oktató, Színház- és Filmművészeti Egyetem

A beszélgetés helyszíne: Ludwig Múzeum, Budapest, 2. emeleti kiállítótér