Posztkoloniális konyha workshop: A gyarmatosítás hatása az európai konyhára

2021. július 17. 16.00–17.00
Mikor
2021. július 17. 16.00–17.00
Bérlettel nem látogatható

Szabó Eszter Ágnes és Nagy Zsófia előadásán szó lesz a gyarmatosítás és a nagy kereskedőcégek tevékenysége nyomán bekövetkezett növény-és ételmigrációról, a slow food-ról, továbbá olyan szárazságtűrő növényeket is bemutatnak, amelyek az éghajlatváltozás miatt valószínűleg fel fogják váltani a megszokott hazai élelmiszer alapanyagok egy részét.

Az előadás előtt a helyszínen Zsófia Gado Gado salátát és szószt kever, Szabó Eszter Ágnes pedig a Pomtayer-ből keletkezett Szurinami-szendvicset készíti el. Kóstolás kis adagokban, vírusbiztosan!

Tájékoztatjuk, hogy eseményeinkről hang- és képfelvétel készül, amelyből a Ludwig Múzeum részleteket használhat fel a múzeum és programjainak népszerűsítése céljából és egyéb promóciós célokra. Eseményeinken történő részvétellel Ön elfogadja, hogy a felvételeken Ön is feltűnhet, de a Ludwig Múzeummal vagy az általa jogosított harmadik személyekkel szemben a felvétel felhasználásával összefüggésben semmilyen követeléssel nem élhet.