Rendhagyó pszichológiai tárlatvezetés

2013. február 1. 0.00–00.00
Mikor
2013. február 1.
Bérlettel nem látogatható

Pszichológiai tárlatvezetések kortárs művészeti környezetben, esetbemutatásokkal.
A rendhagyó kiállítótéri sétát Geraszkoné Kirchner Zsuzsanna vezeti, péntekenként 16.00-17.00 óráig.
Programjegy: 1000 Ft (+ belépő)
Előzetes bejelentkezés szükséges! (Minimális létszám: 12 fő)

AKTUÁLIS TÉMA

A hang szabadsága. John Cage a vasfüggöny mögött című kiállításon a látogatók megismerhetik az avantgárd lázadás és véletlenszerűség pszichológiai párhuzamait:
A szabályokat felrúgó művészet szükségszerűen értelmes üzenetté válik a diktatúrák idején, amikor uniformizált gondolatokat erőltetnek a társadalomra: szükségszerűvé válik ennek ellenpontozása. Így az avantgárd segítségével és esetbemutatásokon keresztül értelmezzük újra a deviánsnak címkézett tüneteket.
John Cage művészetében központi szerepet játszik a véletlen, így az alkotások a művész számára is megjósolhatatlanná válnak. A pszichológiai terápiákban is fontos ugyanez a módszer, néha a véletlen érkezik a segítségünkre a gyógyításban. Maga a tanácsadó sem sejti, mi lesz az a váratlan esemény, amely átlendíti a klienst a holtponton.
Véletlen gyógyulások, gyógyítások történeteit ismerhetik meg, sőt a különös véletlenek, szinkronicitások eseteit is hallhatják.
Hogy segíthet vajon egy borostyán vagy egy szkarabeusz bogár feltűnése a fejlődésben?...

Érdemes a tárlatvezetés kezdete előtt fél órával érkezni és a programot megelőzően önállóan is áttekinteni a kiállítást.