CAPP Művészeti Együttműködési Program

Sikeres pályázat az Európai Unió Kreatív Európa programjában

A Ludwig Múzeum idén ősztől részt vesz a Create-Ireland vezetésével és kiváló európai partnerekkel közösen kidolgozott CAPP - Művészeti Együttműködési Programban, mely elnyerte az Európai Unió Kreatív Európa programjának támogatását és 2015-2018 között kerül megvalósításra.

A CAPP - Művészeti Együttműködési Program legfőbb célja, hogy növelje a művészek országok közötti mobilitását - szakmai fejlődési lehetőséget biztosítva számukra -, valamint hogy kutatások, rezidenciaprogramok és képzések szervezésével támogassa a nemzetközi munkakapcsolatok kialakulását. A képzések célja, hogy olyan alkotói metódusok kerülhessenek be a művészek és egyéb kulturális szereplők eszköztárába, amelyek aktív szerepet vállalnak a társadalom formálásában, a közönségépítésben és a közösségi párbeszéd megteremtésében.

A CAPP - Művészeti Együttműködési Program keretén belül megvalósuló programokra, képzésekre valamennyi művészeti ágból várjuk a jelentkezőket.

Partnereink a 2018-ig tartó programban: Create-Ireland (koordinációs partner, Írország), AGORA Collective és Kunsthalle Osnabruck (Németország), Hablarenarte (Spanyolország), M-Cult (Finnország), Live Art Development Agency, Tate Liverpool és Heart of Glass (Egyesült Királyság)