COLLABORATIVE ARTS PARTNERSHIP PROGRAMME - 2015

2015-ben a CAPP első rendezvényeként egy művészeknek szóló workshopot terveztünk, melyhez nyílt pályázat keretében választottuk ki a vezetőket.
 
A pályázat nyertesével, a Káva Kulturális Műhely csapatával egy 4 napos szakmai workshopot álmodtunk meg, melynek fő céljául azt tűztük ki, hogy a művészek megismerkedjenek az együttműködésen alapuló művészeti tevékenységek szépségeivel és nehézségeivel. Olyan kérdésekre kerestük a választ, mint például az alkotó-alkotás-közösség viszonya, a művész felelőssége, valamint a kommunikáció és tervezés fontossága. Fontos volt számunkra, hogy ne csak képzőművészek vegyenek részt a munkában, hanem valamennyi művészeti ágból érkezőnek lehetőséget biztosítsunk a közös munkára és egymás szakterületének a megismerésére.
 
Ebben az évben tartottuk az első olyan partnertalálkozót Velencében, amelyre művészeket is vittünk, azzal a céllal, hogy nemzetközi kapcsolatok kialakítására is lehetőséget biztosítsunk nekik. Az olaszországi Artway of Thinking összművészeti kollektíva tervezte a programot, amelyen három magyar művész vett részt.