Fotózási/forgatási engedély

Az adatkezelési tájékoztatót elolvashatja ide kattintva.

Felhasználási feltételek:

A szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény értelmében a műtárgyakról készített felvételek az időszerű, napi eseményekről való tájékoztatás céljára - a cél által indokolt terjedelemben - szabadon felhasználhatók, így díjmentesek, és azokhoz a művész hozzájárulása nem szükséges, a Ludwig Múzeum - Kortárs Művészeti Múzeum engedélye viszont szükséges.

A kitöltött engedély kérelem Kommunikációs Osztályra (pr@ludwigmuseum.hu) való elküldése után a Ludwig Múzeum e-mailben visszaigazolja a kérelmet.

A forgatási / fotózási engedélyt a kérelmező a forgatás napján kapja meg a Ludwig Múzeum információs pultjánál. Ez jogosítja fel az engedélyben megnevezett személyt az adott napon a Ludwig Múzeum kiállítóterében való szabad közlekedésre és munkára.

A kiállított képzőművészeti és fotóművészeti alkotásokról készített felvételek a hírközlési és tömegtájékoztatási médiában bemutathatóak, azonban a kiállítás teljes anyaga semmilyen formában nem rögzíthető.

Amennyiben a kiállított műtárgyról készített felvétel (reprodukció) forgalomba hozatal, illetve jövedelemszerzés célját is szolgálja (nem kötődik aktuális eseményhez, hanem pl. egy kiadandó könyv illusztrációjaként, vagy egy terjedelmesebb, általánosabb témájú képzőművészeti műsorban kívánják felhasználni), ezt csak a szükséges felhasználási engedélynek a jogtulajdonostól történő megszerzése után tehetik meg.

Ebben az esetben forduljon bővebb információért a Kiállítási és Gyűjteményi Osztály vezetőjéhez.