Az álmok után: merek dacolni a károkkal

#workinprogress #59velenceibiennale #magyarpavilon #kereszteszsofia #openstudio
#workinprogress #59velenceibiennale #magyarpavilon #kereszteszsofia #openstudio
2021. augusztus 31.

Az egyestés műterem-kiállítás lehetőséget kínál a szélesebb közönség számára, hogy testközelből megismerhesse a Ludwig Múzeum szervezésében a 2022. évi Velencei Képzőművészeti Biennále Magyar Pavilonjába tervezett kiállítás előkészületeit, és a tervezett nagyméretű szobrok közül néhány már elkészült művet. A nyitott műtermi szituáció egyben bepillantást enged Keresztes Zsófia alkotói gyakorlatába, hiszen láthatók lesznek olyan félkész művek is, amelyeken keresztül jobban megismerhető a készülés folyamata.

Keresztes Zsófia a pavilonba tervezett, mozaikkal borított szobraiban sajátosan keveredik az érzékiség és a virtualitás, az analóg és a digitális technikák, a valóságos és a szürreális: egy archaikus, mégis rendkívüli módon kortárs vizuális nyelvet megteremtve vizsgálják a szubjektum önazonosságának kérdéseit. A kompozíciók örvénylő íveinek és organikus formáinak antropomorf jellegét pedig még tovább fokozza a mozaikfelületek csillogása.

Az 59. Velencei Képzőművészeti Biennále Magyar Pavilonjába tervezett, Az álmok után: merek dacolni a károkkal című kiállítás tematikája talán soha nem lehetne aktuálisabb, mint a pandémia krízis időszakát követően. A kiállítás négy nagyobb egységben igyekszik körüljárni múlt és jelen jövőhöz való ambivalens viszonyát és az identitás megtalálásának körülményeit. A művész és a kurátor által közösen kidolgozott tematika tökéletes reflektál az 59. Velencei Képzőművészeti Biennále főkurátora, Cecilia Alemani által közétett központi témára, melynek egyik fókuszában a testek metamorfózisa áll.

 

Kiállító művész: Keresztes Zsófia

Nemzeti biztos: Fabényi Julia

Kurátor: Zsikla Mónika

Arculat: de_form

 

Mikor: 2021. szeptember 3-án, 17:00-től
Hol: AQB – Keresztes Zsófia műterme, 1222 Budapest, Nagytétényi út 48–50/F épület

 

Délutáni frissítők és falatok: Felix Kitchen & Bár, Absolut
DJ set: ppillovv /dj 0 & lil L.A./

 

Sajtókapcsolat: Rothman Gabriella
rothman.gabriella@ludwigmuseum.hu
06 20 33 140 33

 

Nagy felbontású képek letöltéséhez kérjük regisztráljon