Családi Délelőtt: Bátran a színekkel!

2011. január 15. 0.00–00.00
Mikor
2011. január 15.
Bérlettel nem látogatható

Kreatív, alkotó gyermekfoglalkozás a Ludwig Múzeum Félreérthetetlen mondatok című gyűjteményi kiállításához kapcsolódóan.

A világban vannak nagyon színes és szinte színtelen dolgok. A hóval beborított város, a ködös táj csak árnyalatnyi különbséget mutat, lehet hogy valakinek színtelenek, unalmasak. De vannak nagyon színes dolgok, amelyek konkrét színekkel rendelkeznek, tudjuk hogy a tó vize kék, a banán sárga, a szén fekete. Nehezen hisszük el ha valaki azt állítja, hogy az tó vize fekete, a banán kék és a szén sárga. Ezek a színek erős érzésekkel töltenek el minket és tudjuk melyiket hol keressük!

A mostani foglalkozáson bármi lehetséges, ami a színekkel kapcsolatos! Egy mese segítségével belekerülünk egy színtelen város történetébe, amelyet szinte magunk előtt láthatunk a kiállítótérben Jovánovics György hófehér, érzékeny, alig észrevehető árnyalatbeli különbségeket mutató Relief című művét nézve. Majd megbeszéljük, mi is az a relief, és a világ színeinek föltérképezése után, a gyermekstúdióban mi is elkészítjük saját városunkat, amelyben kedvünkre újraszínezhetjük a világot!

A program 10:30-kor kezdődik, és három egységből áll. Mivel a foglalkozás részei összefüggnek és egymásra épülnek, kérjük a kedves érdeklődőket, hogy legkésőbb 11 óráig érkezzenek meg.

Helyszín:
3. emeleti kiállítótér
Ludwig Stúdió