Könyvbemutató és kerekasztal beszélgetés KÖZÖS ÜGYEINK – Együttműködésen alapuló művészeti projektek

2018. szeptember 11. 17.30–19.00
Mikor
2018. szeptember 11. 17.30–19.00

A KÖZÖS ÜGYEINK – Együttműködésen alapuló művészeti projektek című kiállításhoz kapcsolódó kötet bemutatója

A 2018 januárjában megnyílt Közös ügyeink című kiállítás egy négyéves nemzetközi program (CAPP – Collaborative Arts Partnership Programme) eredményeit mutatta be a közönségnek a Ludwig Múzeumban. A projekt célja az volt, hogy megismertesse a művészekkel az együttműködésen alapuló művészeti gyakorlatokat, és olyan, különféle közösségek bevonásával megvalósuló projekteket támogasson, amelyek hatékony megoldást keresnek egy-egy aktuális társadalmi problémára.

A pályázati úton kiválasztott művészek és partnereik 2017 folyamán hét különböző projektet valósítottak meg több budapesti és vidéki helyszínen. A művészek számos közösséggel dolgoztak együtt, köztük marginalizált vagy sajátos problémákkal küzdő emberekkel, így budapesti és Pécs környéki iskolásokkal, értelmi sérült fiatalokkal, látás- és hallássérültekkel, kis falvak lakóival, mezőgazdaságból élő vállalkozókkal, leszakadó térségben élő fiatalokkal.

A hiánypótló kiadvány vázolja a négyéves CAPP-projekt keretében megvalósult programokat, ezen túl foglalkozik a projektek múzeumpedagógiai, múzeumstratégiai aspektusaival is. Szijártó Zsolt kultúrakutató végigkövette a projektek magvalósításának útját, és szakmai szempontok szerint értékeli a közös munkát. A gazdagon illusztrált kötet részletesen bemutatja a hét projekt (Sárkány Lee, Úszó ház, Folytatjuk?, „Szeretek gazda lenni…”, Meglátjuk!, Művészek az osztályteremben, Arborétum) szereplőit, a művészek és a közösségek együttműködésének sokszor megindító, őszinte pillanatait.

A kötet magyar és angol nyelvű.

 

Időpont: 2018. szeptember 11. 17.30 – 19.00 h

Helyszín: Ludwig Múzeum, I. emelet, Előadóterem

 

Program:

  • 17.30 h Üdvözlő beszéd
  • 17.45 h Kerekasztal beszélgetés
    Beszélgetőtársak: Szijártó Zsolt kutúrakutató, Utcai Dávid képzőművész, Simon Andrea és Szipőcs Krisztina, a kiállítás kurátorai
    Moderátor: German Kinga művészettörténész

 

Támogatók: 

Támogatók