Múzeumok éjszakája 2018

2018. június 23. 15.00–23.59
Mikor
2018. június 23. 15.00–23.59
Belépőjegyek
1700Ft
Bérlettel nem látogatható

Kezdd a Múzeumok Éjszakáját a Ludwig Múzeumban!

Exkluzív tárlatvezetések, irodalom, koncert, filmvetítés, DJ-szett a teraszon, homlokzati fényfestés vár a leghosszabb éjszakán!

Gyere velünk a kulisszák mögé, ismerd meg a legjobb műtárgysztorikat, készíts LEGO-ból műtárgyat és válassz magadnak művészeti könyvet vagy magazint a Könyvturkálóban!

Ludwig Múzeum – A közösségek múzeuma


 

Vedd meg a karszalagod a Ludwig Múzeumban a Múzeumok Éjszakáján 17 órától! Az első 50 helyszíni vásárlónk Ludwig noteszt és a Könyves magazin legfrissebb számát kapja ajándékba!


 

KIÁLLÍTÁSOK

Permanens forradalom. Mai ukrán képzőművészet
Minden nem látszik – Türk Péter (1943–2015) életműkiállítása
Westkunst – Ostkunst. Válogatás a Gyűjteményből

 

CSALÁDI PROGRAMOK

17.00 Megnyitó: Tapintható tárlat a Westkunst – Ostkunst című kiállításban

Tapintható tárlat
A múzeum által kiírt, vakok és gyengénlátók számára is hozzáférhető „Tapintható pályázat”-ra beérkezett munkákból rendezett válogatásban ebben az évben a különböző generációk megváltozott nemi szerepének értelmezéseit járhatták körül az általános és középiskolás jelentkezők.
Helyszín: 3. emeleti kiállítótér

 

18.00–23.00 Műtárgyat LEGO-ból?

Lichtenstein Vicky című munkája legóból
Miért is ne! A program során a nyíregyházi fiatalokból álló Tekerd! csoporttal közösen rakhatják ki az érdeklődők a múzeum egyik sztárját, Roy Lichtenstein Vicki című művét, amelyhez összesen 31.600 db 1 x1 cm-es kockát használnak majd fel. Ezen kívül lesz 3D-s LEGO-objekt készítés, és a Tekerd! csoport munkáiból készült pop-up kiállítás is látható lesz!
Helyszín: 2. emelet, könyvtár

 

18.00–19.00 Rendhagyó pszichológiai tárlatvezetés a Westkunst – Ostkunst. Válogatás a Gyűjteményből kiállításban – BETELT! 

Pszichológiai tárlatvezetés
A népszerű „Kapcsolatunk másokkal – Kapcsolatunk magunkkal" című pszichológiai tárlatvezetés különkiadása.
A részvétel regisztrációhoz kötött, jelentkezni június 22-ig lehet: szira.henrietta@ludwigmuseum.hu
(maximális létszám: 15 fő) – BETELT
Helyszín: 3. emelet, kiállítótér

 

17.00–23.00 Kortárs Könyvturkáló

Kortárs könyvturkáló
Vigyél magaddal művészetet! Ingyen elvihető kiadványok, hazai és nemzetközi művészeti albumok, újságok. Csak a Múzeumok Éjszakáján!
Helyszín:2. emelet, könyvtár

 

 

EXKLUZÍV PROGRAMOK

18.00–19.00 Ludwig Lounge EXTRA: Mit lát az író?

Szabó T. Anna és Dragomán György
Dragomán György – Szabó T. Anna szerzőpárossal Valuska László (Könyves magazin) beszélget a Minden nem látszik – Türk Péter (1943–2015) életműkiállításban
Helyszín: 1. emeleti kiállítótér

 

19.00–19.30 Kurátori tárlatvezetés a Permanens forradalom. Mai ukrán képzőművészet című kiállításban

Permanens forradalom. Mai ukrán képzőművészet
A tárlatvezetést tartja: Popovics Viktória a kiállítás kurátor asszisztense
Helyszín: 2. emelet, kiállítótér

 

19.30–20.30 Kollár-Klemencz László estje a Permanens forradalom. Mai ukrán képzőművészet kiállításban

Kollár-Klemencz László, zenész
A Kistehén zenekar frontembere, dalszerzője, szövegírója. A Budapest Bár és a Rájátszás oszlopos tagja. Rövidfilmek forgatókönyvírója, rendezője, szépíró.
A Rengeteg című album Kollár-Klemencz harmadik szólóalbuma, amely szorosan követi a 2008-ban megjelent, Ember a Fán című első, valamint az Erdős Virág verseinek feldolgozását tartalmazó, 2014-es második szólóalbuma, a Legesleges hangulatát, szövegcentrikusságát, személyességét.
„Soha semmi nem érdekelt annyira, hogy csak azt az egyet csináljam. Talán mégis egyetlen dolog: menni az erdőben, bele a sűrűbe, a messzeségbe árkon-bokron át, mindig csak beljebb és beljebb.” (Kollár-Klemencz László)
Helyszín: 2. emelet, kiállítótér

 

21.00–23.00 Éjszakai ragadozók – Exkluzív filmvetítés és filmklub Réz András esztétával

Réz András, filmesztéta
Rendező: Tom Ford
Szereplők: Amy Adams, Jake Gyllenhaal, Michael Shannon, Aaron Johnson
A filmről: Susan Morrow, Los Angeles-i műkereskedő hihetetlen jómódban él férjével, Hutton Morrow-val, mégsem érzi teljesnek az életét. Hétvégén Hutton elutazik az egyik szokásos és túlzottan gyakorta esedékes üzleti útjára, Susan pedig egy csomagot talál a postaládájában.
A csomagban egy regény van, melyet volt férje, Edward Sheffield írt, akivel már évek óta nem beszélt. A küldeményhez Edward egy levélkét is mellékelt, melyben arra biztatja Susant, hogy olvassa el az írást, aztán keresse meg, amíg ő a városban tartózkodik. Este, egyedül az ágyban Susan olvasni kezd. A könyvet neki ajánlották...
angol nyelven, magyar felirattal
Helyszín: 1. emelet, előadóterem

 

22.00 - 22.40 Willany Leó

Willany Leó - improvizatív táncszínház
Grecsó Zoltán improvizációs táncszínháza. A Ludwig Múzeum tereiben a kiállítótérre s az ott található alkotásokra reflektálnak majd a táncművészek és a zenészek, improvizáció útján interpretálva a művek által közvetített benyomásokat, érzeteket.
Helyszín: 3. emelet, kiállítótér

 

22.00–22.45 Éjszakai séta a kulisszák mögött

Ludwig Múzeum - a kulisszák mögött
Miben hasonlít a csokoládé az olajfestményhez? Lehet-e műtárgyon ücsörögni? Vajon tényleg lapulhat-e csontváz a szekrényben? Mindezekre a választ a múzeum restaurátorai adják meg: Gőgös Ágota és Kónya Béla előadásán a restaurátor műteremben a látogatók közelebbről is megismerkedhetnek a múzeumi műtárgyak felkészítésének rejtelmeivel és a kölcsönzés folyamatával.
Találkozó 22 órakor az Infopultnál

 

23.00–23.30 Late Night Stories

Late night stories - tárlatvezetés
Rendhagyó tárlatvezetés, kulisszatitkok, műtárgysztorik a Westkunst – Ostkunst című gyűjteményi válogatásban. A tárlatvezetést tartja: Sugár Zsófia
Helyszín: 3. emelet, kiállítótér

 

 

SZABADTÉRI PROGRAMOK

 

19.00–01.00 Bem aka Matild DJ-szett a Múzeum teraszán

Dj Matild aka Bem tábornok
Bem Tábornok, a Ludwig Múzeum rezidens DJ-je egy igazi, vinylből kevert muzeális egzotikával készül, az élvezhető fogyaszthatóság és a kacsintós humor keretein belül.
Helyszín: P’art Kávézó terasz

 

22.00–01.00 Árnyékképek – fényfestés

Fényfestés az épületre - Múzeumok éjszakája 2017
Árnyékvetítés a Múzeum homlokzatán A Permanens forradalom. Mai ukrán képzőművészet című kiállításhoz kapcsolódóan Nyikita Salennij ukrán művész inspirációjára.