Willany Leó | improvizációs táncszínház - Múzeumok Éjszakája 2018

2018. június 23. 22.00–22.40
Mikor
2018. június 23. 22.00–22.40
Belépőjegyek
1700Ft
Bérlettel nem látogatható

Grecsó Zoltán idén tíz éves improvizációs táncszínháza, a Willany Leó a művészeket és nézőket egy olyan alkotóműhelybe invitálja, mely egyszerre színház és kreatív közösségi tér.

A Múzeumok Éjszakájára tervezett rendhagyó előadásukon a Ludwig Múzeum tereiben a kiállítótérre s az ott található alkotásokra reflektálnak majd a táncművészek és a zenészek, improvizáció útján interpretálva a művek által közvetített benyomásokat, érzeteket.

 

A performansz megvalósítási helyszíne a kiállítótér. Az előadás tematikája tükrözi az ebben a teremben kiállított képeket összefogó esztétikát. A fotórealizmus és a pop ábrá- zolásában nagy szerepet játszik a látvány elvű képi leképzés. Ennek jegyében az élő kamera képe projektálódik egyes mű- vek közelébe. A kamera pedig a tánc performansz elemeit veszi úgy, hogy az az egyik táncos kezében van. A mozgásban pedig egymás „tükörképét” alkotják az előadók, így a valóság lemásolásának konceptuális megfogalmazása jelenik meg képben és mozgásban.

 

A tér mellett található, oszlopokkal tarkított részre, amely betekintést nyújt az alsó szintre és felnézve is szuggesztíven hat, pedig egy illúziót keltő projekció kerül, amely csak egy nézőpontból válik teljesen értelmezhetővé.

Willany Leó - improvizatív táncszínház

Helyszín: 3. emelet, kiállítótér